Pe 13 aprilie se lanseaza campania "Copii cu copii"

Facebook Twitter Comenteaza
Pe 13 aprilie se lanseaza campania

In 2005, peste 20.000 de minore au devenit mame in Romania, pentru ca doar un an mai tarziu numarul fetelor cu varste sub 15 ani, care au nascut, sa creasca la 28.000.

O cifra halucinanta, care arata cate destine sunt distruse in fiecare zi. Exista fete care trec prin drame inimaginabile, sunt abuzate de rude sau brute fara constiinta. Ce se intampla cand copiii nasc copii?

Mii de fete intra prea devreme in lumea celor mari. Fie ca au ajuns la sarcina accidental, fie ca sunt deja casatorite, iar nasterea copilului este o "cerinta" a comunitatii, mamele-copii ajung la o maturizare fortata, simultan cu parasirea scolii.

Incepand cu data de 13 Aprilie, la Focus 18, va fi prezent zilnic, timp de 2 saptamani, cate un astfel de caz si se vor dezbate cauzele, consecintele si solutiile: cum le ajuta financiar statul; ce spune legea despre actele sexuale cu minori si care sunt pedepsele; incestul; educatia sexuala in familie si in scoala; rolul Bisericii; abandonul scolar; frica si rusinea; avortul.

Prin intermediul campaniei "Copii cu copii", Prima TV isi propune sa traga un semnal de alarma cu privire la numarul alarmant de cazuri de minore care raman insarcinate, prin schimbarea mentalitatii colective privind un subiect tabu, sexul.

Astfel, prin intermediul jurnalului Focus 18, dar si prin afisarea de postere in scoli, informatia va ajunge in toate colturile tarii.
Magda Vasiliu va participa la ore de dirigentie in liceele din Bucuresti, iar reporterii vor incerca sa prezinte consecintele si solutiile in astfel de cazuri pentru a preveni cresterea numarului de "copii cu copii" din Romania.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gabriela voinea pe 9 Apr 2008, 16:30
    tema

    in unele cazuri nu sunt numai parinti de vina. dar e foarte bine ca se mai fac si astfel de emisiuni poate copii mai invata cate ceva.si ar mai trebui ca si in scoli se se mai faca educati de acest gen .si totusi ar trebui sa se ia masuri si cu uniformele scolare .asta nu e tinuta cu vedere la buric

    0
    0

  • HIMMEL pe 8 Apr 2008, 14:51
    Educatia

    Lipsa de educatie si de atentie din partea parintilor sunt cauzele principale ale acestor catastrofe.

    0
    0

  • scamuta pe 8 Apr 2008, 11:18
    no bun asa

    In sfarsit mai auzim si ceva de bine!!!!!!!!!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod