Paul Siserman – Bucătăria de 5 stele

Paul Siserman, fostul concurent MasterChef s-a întors în Cluj, orașul său natal, după terminarea show-ului culinar de la ProTV. Acum, Siserman oferă mâncare pentru evenimente, dar compune și meniuri şi reţete noi, pentru mai multe restaurante din Cluj şi alte oraşe tara. Fostul concurent și partenerul său de afaceri au în plan să redeschidă cât mai curând un nou restaurant, însă nu se grăbește, mai ales că Siserman s-a fript o dată şi a rămas fără spaţiul închiriat.
Este teribil de preocupat și de o altă mare pasiune a sa: artele marțiale. Siserman se pregăteşte în prezent de campionatele de „Kyokushinkai vs. MMA”, la care va participa anul acesta. Pentru el acest sport a devenit un mod de viață.

Când nu gătește sau face sport, îi place să meargă la vânătoare. Are permis de portarmă și două arme, una semiautomată și o carabină. Aleargă prin păduri după iepuri, rațe, vulpi, lupi, mistreți sau … ciori.

Paul Siserman are o viață ca o poveste. O persoană ambițioasă, clujeanul tatuat spune despre el că a avut o viață plină. A urcat și a coborât, a mers pe ape tulburi, a urcat în paradis, dar nu a depus niciodată armele.
Exeptând dorințele fiicei lui, Alexandra. În fața ei capitulează cu drag.

,,Când apare ea se luminează totul și dispare absolut orice altă chestie, dacă nu sunt o persoană model, încerc să fiu un părinte model. Adică, dacă am lacune și scăpări, ca și persoană, ca și om, sper din tot sufletul să fiu un model ca și părinte: încerc să îi ofer absolut tot ceea ce are nevoie, și nu mă refer neapărat la modul material, ci la atenție, dragoste, ajutor moral la lecții, cam tot ceea ce mi-a lipsit mie. Un copil simte nevoia să stea cu părintele, să se joace, să râdă, să îl strângă în brațe.” A declarat Paul Siserman pentru Ziarul de Cluj.

Imaginea de dur pe care o afisează este dată și de tatuajele sale.
Îi plac tatuajele și și-ar mai face oricând un altul. Fiecare tatuaj în parte are o semnificație aparte, simbolizând câte un moment din viața sa, scris cu cerneală pe piele. De acolo vine si Inkchef, brandul său – bucătar tatuat.

Primul tatuaj reprezintă astfel semnul astral al nașterii sale, e un dragon care stă cu aripile deschise, iar din gură îi ies flăcări, care se transformă în părul unei ,,gagici”, după cum spune.

Îi place bucătaria italiană, iar adoră pastele și le transformă în delicioase preparate adulate de toți amatorii de mâncare de calitate. Pasiunea și-a descoperit-o în Italia, pentru că acolo avea posibilitatea atât financiară, cât și materială - instrumentar și produse de calitate, cu care putea să lucreze și să abordeze ,,altfel” arta gastronomică.

După participarea la MasterChef viața lui Paul Siserman a început să se schimbe, fiindcă emisiunea i-a dat posibilitatea de a își face cunoscută pasiunea și modul său propriu de a aborda arta culinară.

Siserman a deschis și un bar în Mănăștur, The Rivals, din luna august a anului trecut, iar acum încearcă să pună pe picioare un nou restaurant, în care intenționează să gătească el și în care vrea să le arate clienților ce înseamnă a găti cu pasiune, și nu din obligație, a găti cu sufletul și nu cu mâinile.

“Mi-aș dori să reușesc să creez un restaurant care ar putea să se ridice la pretențiile unuia cu stea Michelin, deși noi nu avem încă infrastructura necesară pentru a putea accede la un astfel de anuar”, ne mai spune Siserman, macho-bucătarul cu viața de poveste.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod