"Patrula de reciclare" merge în şcolile din Timişoara

21 Aprilie 2011
Facebook Twitter Comenteaza

Se lansează un proiect pentru educaţie ecologică şi comportament etic, prin intermediul unor acţiuni pilot derulate în parteneriat cu Primăria Municipiului Timişoara - Direcţia de Mediu şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş. Proiectul, intitulat „Patrula de Reciclare”, se va derula în 120 de unităţi de învăţământ preuniversitar din Municipiul Timişoara, în perioada 20 aprilie – 10 iunie 2011.


Proiectul implică amplasarea în fiecare dintre cele 120 de instituţii şcolare preuniversitare din Municipiul Timişoara a câte unui kit de colectare, care conţine trei recipiente pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), pentru trei categorii diferite de deşeuri: aparate de mici dimensiuni, baterii şi acumulatori portabili, respectiv becuri, lămpi şi neoane.

Împreună cu kiturile de colectare vor fi distribuite şi pliante informative referitoare la colectarea de DEEE, menite să transmită copiilor şi elevilor informaţii utile, interesante şi relevante, soluţii şi sugestii pentru protecţia mediului în care trăiesc.
Astfel, Asociaţia RoRec a creat broşuri informative şi educative personalizate pentru grupele de vârstă ale copiilor şi elevilor: o broşură pentru grădiniţă, pe tipologia unei cărţi de colorat şi poezii, o broşură pentru şcoala generală, care cuprinde informaţii şi pagini libere pentru notiţe, respectiv o broşură pentru liceu, construită ca o agendă cu informaţii şi sfaturi utile despre colectarea DEEE.

Proiectul pilot din Timişoara se va finaliza printr-o ceremonie de închidere a acţiunii, la o dată care va fi stabilită ulterior, în perioada 4 - 10 iunie 2011.
Din toamnă, odată cu începerea noului an şcolar, proiectul va poposi şi în alte localităţi, urmând a fi implementat gradual, la nivel naţional.

Detalii despre programul „Patrula de Reciclare” sunt disponibile pe pagina dedicată a site-ului Asociaţiei RoRec, www.rorec.ro, precum şi pe www.facebook.com/patruladereciclare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod