Păpuşa Barbie îşi schimbă silueta - FOTO

Celebra păpușă va avea noi versiuni, "plinuță", "scundă" sau "înaltă", a anunțat joi fabricantul de păpuși Mattel, care renunţă pentru prima dată în istoria sa de 57 de ani la stereotipul feminin care i-a adus consacrarea.

Noile păpuși Barbie vor fi prezentate în patru variante diferite - cu forme, scundă sau înaltă. Acestea se vor adăuga modelului original, realtează site-ul adweeek.com, care anunţă totodată că păpuşile vor avea şi şapte culori diferite ale pielii.



"Barbie este o reprezentare a lumii pe care tinerele o văd în jurul lor. Capacitatea sa de a evolua în timp, rămânând fidelă spiritului ei, contribuie puternic la imaginea sa de păpușă aflată pe primul loc în lume"
, a explicat Richard Dickson, preşedintele companiei Mattel.



Decizia este menită să stopeze declinul vânzărilor celebrei păpuşi. Rezultatele financiare ale companiei Mattel arată că încasările s-au redus cu 16% în ultimii trei ani.



Revista Time a marcat acest eveniment pe coperta ediţiei din 28 ianuarie, cu titlul "Now can we stop talking about my body?/Acum putem să nu mai vorbim despre corpul meu?".


Foto: adweek.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod