Oscar Pistorius, condamnat pentru uciderea iubitei sale, a fost eliberat după un an de închisoare

Fostul campion paralimpic sud-african la atletism Oscar Pistorius a fost eliberat condiționat, luni seara, după ce a efectuat doar un an de închisoare din cei cinci la care fusese condamnat pentru uciderea prietenei sale.
Pistorius (28 ani), pus în libertate cu o zi mai devreme față de cât anunțaseră autoritățile, va avea un regim de arest la domiciliu. Imediat după ce a fost eliberat, Oscar s-a deplasat la domiciliul unchiului său Arnold Pistorius, la Pretoria, a anunțat Anneliese Burgess, purtătoarea de cuvânt a familiei, potrivit Agerpres.

"Conducerea închisorii din Pretoria a confirmat că Oscar Pistorius a fost pus sub supraveghere corecțională în această noapte", a indicat Manelisi Wolela, purtătorul de cuvânt al serviciilor penitenciare, într-un comunicat citat de Agerpres.

Comisia de eliberări condiționate se pronunțase în favoarea eliberării lui Pistorius încă din data de 21 august, dar ministrul de justiție a făcut apel.

Oscar Pistorius nu va scăpa însă de justiție, deoarece parchetul a făcut apel împotriva condamnării sale pentru "ucidere involuntară" și cere ca faptele să fie încadrate la "crimă".
Acest nou proces va debuta pe 3 noiembrie, la Curtea Supremă de Apel, care poate să modifice verdictul inițial și să-l condamne pe Pistorius la o pedeapsă mai grea sau să decidă retrimiterea procesului la prima instanță.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod