Oscar de la Renta va fi înmormântat într-o ceremonie privată

de la Renta a fost unul dintre cei mai cunoscuţi şi valoroşi creatori de modă din lume


Din 1985 până în 1987 a fost directorul de colecţii al filialei newyorkeze a casei Dior. Era unul dintre cei trei protejaţi principali ai baronului de Gunzburg, celelalte două nume fiind la fel de prestigioase - Bill Blass şi Calvin Klein.

Oscar de la Renta a devenit în acest fel unul dintre cei mai talentaţi creatori din industria modei şi era apreciat în special pentru rochiile de mireasă.

Recompensat cu numeroase premii de profil, Oscar de la Renta a fost şi unul dintre creatorii de modă care au îmbrăcat-o pe prima doamnă a Statelor Unite Jacqueline Kennedy.

Creaţiile lui sunt purtate în prezent de nume mari din industria cinematografică, din politică, dar şi de reprezentante ale mai multor case regale, notează Mediafax.

Oscar de la Renta a fost căsătorit de două ori. În 1967 a devenit cel de-al treilea soţ al lui Françoise de Langlade, editorul-şef al ediţiei franceze a revistei Vogue. După decesul soţiei sale, din cauza unui cancer, în 1983, Oscar de la Renta a adoptat un băieţel, Moises, din Republica Dominicană.

În 1989, creatorul de modă s-a căsătorit cu Annette Engelhard, fiica lui Franz Mannheimer.

Oscar de la Renta a avut copii vitregi din ambele căsătorii.
Ginerele său Alex Bolen este CEO-ul casei de modă Oscar de la Renta, iar nora sa Eliza Bolen este vicepreşedinte al diviziei de licenţe a aceleiaşi companii.


Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod