Oscar de la Renta va fi înmormântat într-o ceremonie privată

Creatorul de modă, care a murit pe 20 octombrie, la vârsta de 82 de ani, va fi înmormântat la New York, în cadrul unei ceremonii private organizate pe 4 noiembrie, la care vor participa familia şi prietenii apropiaţi.

Ceremonia funerară privată va avea loc la biserica St. Ignatius Loyola de pe Park Avenue, în Manhattan, New York, potrivit revistei Vogue, citată de Mediafax.

Designerul de origine dominicană Oscar de la Renta, ale cărui creaţii au fost purtate de vedete de la Hollywood şi soţii ale preşedinţilor americani, a murit pe 20 octombrie, în casa sa din Connecticut, înconjurat de familie. Potrivit postului american de televiziune ABC News, designerul fusese diagnosticat cu cancer în 2006.

Oscar de la Renta, calificat de presa americană drept "un simbol al modei", a creat recent rochia de mireasă pentru avocata britanică Amal Alamuddin, care s-a căsătorit în septembrie cu actorul american George Clooney.

Născut în 1932, în Republica Dominicană, Oscar de la Renta - pe numele său complet Oscar Aristides de la Renta Fiallo - a fost unul dintre cei mai cunoscuţi şi valoroşi creatori de modă din lume.

A plecat la Madrid, în Spania, la vârsta de 18 ani, unde a studiat pictura la Academia San Fernando, dar s-a reorientat destul de repede şi a ales domeniul modei.

A început să creeze schiţe pentru marile case de modă spaniole, fapt care i-a deschis uşa către un curs de formare profesională la casa unuia dintre cei mai cunoscuţi creatori spanioli, Cristóbal Balenciaga. Apoi, a părăsit Spania, pentru a deveni asistentul lui Antonio Castillo, la casa Lanvin din Paris.

În 1963, îşi împărţea timpul creând rochii pentru Elizabeth Arden şi pantofi şi accesorii pentru filiala newyorkeză a casei Christian Dior. În acel moment, i-a cerut sfatul Dianei Vreeland, redactorul-şef al revistei Vogue, spunându-i că dorea să se concentreze pe creaţiile prêt-à-porter, "pentru că acesta este domeniul în care se fac bani".

"Atunci, optează pentru Elizabeth Arden, pentru că îţi vei face un nume mult mai repede.
Ea nu este o creatoare, deci te va scoate pe tine în faţă. La cealaltă casă, vei fi întotdeauna eclipsat de porecla «Dior 2»"
, i-a spus Diana Vreeland.

Oscar de la Renta i-a urmat sfatul şi a început să lucreze pentru Elizabeth Arden, iar, după trei ani, şi-a lansat propria casă de modă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod