Oscar 2015: Julianne Moore, cea mai bună actriță în rol principal. Lista câștigătorilor

Vedeta și-a confirmat statutul de mare favorită după interpretarea din filmul "Still Alice", în care joacă rolul unei profesoare universitare diagnosticată cu Alzheimer.

Acesta este primul premiu Oscar primit de Julianne Moore, care a mai fost nominalizată de patru ori. Actrița în vârstă de 54 de ani era marea favorită a categoriei după ce a mai câștigat cu acest rol și un Glob de Aur, un premiu SAG și un premiu BAFTA.

La această categorie au mai fost nominalizate Marion Cotillard ("Two Days, One Night"), Felicity Jones ("The Theory of Everything"), Rosamund Pike ("Gone Girl") și Reese Witherspoon ("Wild").

Oscarul pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar a fost câștigat de Patricia Arquette, aflată la primul ei premiu, pentru interpretarea unei mame care luptă pentru a-și crește cei doi copii în "Boyhood".

Arquette, 46 de ani, a câștigat numeroase premii cu acest rol și era marea favorită a categoriei de Oscar pe care a câștigat-o.
Miniona actriță blondă, care provine dintr-o familie dedicată cinematografiei, alături de fratele și sora sa David și Rosanna Arquette, a jucat în peste 40 de filme începând cu a doua parte a anilor '80, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres. Cunoscută pentru rolurile sale din seriale de televiziune precum "CSI" sau "Medium" (care i-a adus și un premiu Emmy), Patricia Arquette a primit în 2002 rolul mamei divorțate Olivia Evans în filmul neobișnuit al regizorului Richard Linklater, care urmărește, în timp real, 12 ani din viața unei familii americane.

La această categorie au mai fost nominalizate actrițele Laura Dern ('Wild'), Keira Knightley ("The Imitation Game"), Emma Stone ("Birdman") și Meryl Streep ("Into the Woods").


"Birdman", de Alejandro Gonzalez Iñárritu, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 87-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc la Los Angeles. La aceeaşi categorie au mai fost nominalizate filmele "American Sniper", de Clint Eastwood, "Boyhood", de Richard Linklater, "The Grand Budapest Hotel", de Wes Anderson, "The Imitation Game", de Morten Tyldum, "Selma", de Ava DuVernay, "The Theory of Everything", de James Marsh, "Whiplash", de Damien Chazelle.

Filmul regizat de Alejandro Gonzalez Inarritu prezintă portretul unui fost star al filmelor cu super-eroi, interpretat de Michael Keaton, care încearcă să revină în actualitate şi să aibă din nou succes cu ajutorul unei piese pe Broadway.
Din distribuţia peliculei mai fac parte Edward Norton, Emma Stone, Naomi Watts şi Zach Galifianakis.

Lungmetrajul a avut nouă nominalizări la premiile Oscar 2015 şi s-a mai impus la categoriile "cea mai bună imagine", "cel mai bun scenariu original" şi "cea mai bună regie".

Anul trecut, premiul pentru cel mai bun film a revenit lungmetrajului "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", de Steve McQueen.

Actorul britanic Eddie Redmayne a câștigat duminică premiul Oscar la categoria cel mai bun actor în rol principal pentru portretul pe care-l face celebrului astrofizicianului Stephen Hawking în filmul biografic "The Theory of Everything".

Acesta este primul premiu Oscar pentru actorul în vârstă de 33 de ani, care a mai câștigat cu această interpretare și un Glob de Aur, un premiu SAG și unul BAFTA.

La această categorie au mai fost nominalizați Steve Carell ("Foxcatcher"), Bradley Cooper ("American Sniper"), Benedict Cumberbatch ("The Imitation Game") și Michael Keaton ("Birdman").

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod