Oscar 2012: Ce vor mânca invitaţii la petrecerea de după gală

Wolfgang Puck, maestrul bucătar care pregăteşte meniul petrecerii de după gala premiilor Oscar, le va servi invitaţilor de anul acesta o selecţie de preparate "greatest hits", ce va varia de la trufe, somon afumat şi caviar la "umilele" macaroane cu brânză, anunţă agenţia Mediafax.
Wolfgang Puck, maestrul bucătar care pregăteşte meniul petrecerii de după gala premiilor Oscar, le va servi invitaţilor de anul acesta o selecţie de preparate "greatest hits", ce va varia de la trufe, somon afumat şi caviar la "umilele" macaroane cu brânză, anunţă agenţia Mediafax.

Vedetele prezente la gala de decernare a premiilor Oscar, duminică seară, vor merge apoi la Balul Guvernatorilor (Governors Ball), unde vor fi primiţi cu meniuri speciale, gătite de bucătarul-şef de origine austriacă Wolfgang Puck, care de 18 ani serveşte vedetele după cea mai importantă seară de la Hollywood.

Puck, care este cel puţin la fel de celebru ca vedetele pentru care prepară mâncare, a dezvăluit joi meniul de anul acesta.
El şi echipa sa de 350 de angajaţi îi vor servi pe cei aproximativ 1.500 de invitaţi de marcă, printre care se numără George Clooney, Brad Pitt şi Angelina Jolie. "Ar putea fi numite «cele mai mari hituri» (în original, "greatest hits" n.r.) ale lui Wolfgang din ultimii 30 de ani", a declarat Puck despre preparatele din meniul pe care îl va servi. "Este meniul perfect, pentru că există câte ceva pntru fiecare", a spus el.

Puck şi maestrul bucătar Matt Bencivenga au realizat un meniu compus din peste 50 de feluri de mâncare, inclusiv aperitive, antreuri mici care vor fi servite la bufetul suedez pe tot parcursul serii.

Potrivit Mediafax, lista include somon afumat, plăcintă de pui cu trufe negre, tacos cu homar, roşii şi cepe murate, salată de sfeclă roşie şi unt de fistic, costiţe înăbuşite cu polenta (mămăligă italiană) şi parmezan, cotlete de miel cu sos de mentă, homar cu sos curry cu ghimbir, brânzeturi cu sos balsamic, cartofi copţi aurii, caviar şi smântână.
Pentru cei cu gusturi mai puţin sofisticate, bucătarii au pregătit chiar şi macaroane cu brânză.

În locul unor mese formale, invitaţii vor sta pe şezlonguri, într-o sală decorată cu cristale Swarovski. Veteranul Tony Bennett va cânta pentru invitaţi.

90% din ingredientele pentru meniu provin de la producători locali, cu excepţia homarilor importanţi din Maine şi a trufelor, aduse din Franţa. Per total, se vor servi 725 de kilograme de homar şi 1.000 de sticle de şampanie Moet & Chandon.

Pentru desert, maestrul bucătar Sherry Yard a conceput un preparat care se vrea a fi un omagiu adus viitorului cinematografiei - o prăjitură spumoasă de ciocolată neagră în forma unei scări care duce la o plachetă cu numele Oscar, tot din ciocolată, de data aceasta albă.

"Ne-am inspirat din filme precum «Hugo» (de Martin Scorsese, n.r.), care sunt în 3D", a spus Puck.
"Când te uiţi la prăjitura în 3D, ai senzaţia că vine ciocolata spre tine", a mai spus acesta.

Vor fi servite şi clasicele mini-statuete Oscar din ciocolată, pudrate cu aur. Cele 5.000 de statute au fost decorate cu 12 kilograme de pudră de aur.

"Prin aceste statuete comestibile toată lumea va pleca acasă cu un Oscar", a spus Yard.

Cea de-a 84-a gală Oscar are loc duminică, la Hollywood & Highland Center din Los Angeles (fostul Kodak Theatre). Descoperă toate informaţiile despre Oscar 2012 pe site-ul cinemagia.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod