Omul din spatele Festivalului de moda, Kids Fashion Week

Actorul si regizorul Stelian Milu este cel care initiat si a organizat primul festival de moda pentru copii din Romania.
De ce un festival de moda pentru copii si de ce acum , in conditiile in care sunt foarte multe evenimente de moda in Romania?

Ideea nu era sa fac un festival de moda ci sa creez o lume de basm in care cei mici sa poata sa fie parte din el ca si modele sau de ce nu, designeri. Asa a aparut ideea unui eveniment pentru cei mici insa nu mi-am dorit un eveniment de mall sau o simpla prezentare de moda, am incercat, impreuna cu designerii implicati,, scenografi, artisti sa realizam primul festival de moda pentru copii, din Romania. Iar printre evenimentele de moda din Romania este unic deci pentru moment nu avem competitori sau nu putem spune ca este un alt eveniment de moda ci este ACEL eveniment la care trebuie sa fii.

Cum a fost la Kids Fashion Week 2016?


Cred ca orice parinte este mandru de copilul sau, asa si eu. Dificil este orice proiect in care te implici cu sufletul insa momentul cand cei mici iti declara dragostea lor sau iti zambesc si te iau in brate este unic si sublim si atunci uiti toate problemele. Ma bucur ca i-am facut inca odata pe cei mici fericiti.

Teatru si moda sau moda si teatru?

Teatru si moda este cel mai corect.
Pe primul plan se afla teatrul, am crescut cu teatrul, am trait in teatru si fac teatru, iar moda este ceva adiacent sau mai bine zis este o promovare a teatrului si a activitatii lui. Am colegi extraordinari si talentati cu care construim adevarate lumi de basm la Teatrul Excelsior , unde copii vin si pleaca cu zambetul pe buze. Am ales ca si partener un teatru, Teatrul Excelsior, pentru prima editie a unui festival de moda pentru copii deoarece noi, toti, cu mic si mare din momentul cand visam , visam intr-un teatru, visam impreuna cu actorii de teatru pentru copii si visam cu personajele de basm de pe scena acestor teatre. Iar pentru mine sa creez imaginea de poveste a acestui festival era destul de dificil daca nu era intr-un loc in care putem visa fara oprelisti si aici ma ajuta foarte mult scena unui teatru pentru copii.

Ai implicat o multime de personalitati: artisti, arhitecti, designeri, oameni de televiziune, jurnalisti? Cum ai reusit sa ii strangi pe toti si mai ales cum ai reusit sa lucrezi cu toti?

Am avut marele noroc sa intalnesc oameni puternici cu suflete de copii, dar cel mai greu a fost sa le dau din energia mea nebuna si sa ii fac sa traiasca in visul meu, insa cred ca am reusit.
Am avut marele noroc ca cei care sunt baza designului romanesc sa ma sprijine si aici ma refer la Catalin Botezatu, Rita Muresan, Clara Rotescu si Maria Simion si sa se implice in Kids Fashion Week. Am creat aceasta lume magica de pe catwalk impreuna cu un arhitect foarte talentat si aici ma refer la arh Laurentiu Paicu care ni s-a alaturat in nebunia frumoasa si a creat acei cai minunati si acel carusel realizand un decor demn de marile festivaluri de moda. Cunoscuta vedeta Bianca Ionita a fost cea care a prezentat acest eveniment si care a fost urmarita cu ochi critic din sala de fetita ei de doar 8 luni, Eva. Artistii implicati respectiv Emilia Musala, Magicianul Antonio, Annes, Andra Gogan, Andreas Maxer si bineinteles Ambasadorul Oficial Metropolitan Life - Snoopy au facut ca pe linga moda sa mai avem si momente artistice deosebite. Si sa nu uit de oamenii din spatele imaginii, respectiv personalul tehnic fara de care nu am fi putut pune pe picioare acest festival.

Planuri de viitor?

Sa aduc in continuare zambetul pe fetele oamenilor. Sa duc mai departe acest festival, sa montez noi piese pentru copii si sa raman un om cu suflet de copil in continuare.

Ai vreun regret?


Am mai multe regrete! In primul rand as vrea ca ziua sa aiba 48 h daca se poate, apoi am marele regret ca nu intotdeauna ma fac inteles de cei din jurul meu si provoc anumite antipatii sau discutii care imi rapesc din energie si din bunatate.
Nu stiu! Ar fi multe insa prefer sa zambesc si sa incerc sa ii fac pe cei din jurul meu sa zambeasca.

Ce personaj de poveste iti place sau care te-a influentat si daca ai o perioada in care ai fi vrut sa traiesti?

Sincer nu am un personaj special pentru mine! Imi plac povestile , imi plac desenele animate, imi plac pisicile, cainii si caii.  Imi place sa rad sau sa plang cand ma uit la un film sau citesc o carte. Cred ca as fi vrut sa traiesc la curtea Regelui Soare -  Ludovic al XIV-lea si sa simt cum se construieste cultura si civilizatia, caci ca orice copil imi plac povestile cu printi si printese.

Un om special in viata ta?  Care si-a lasat amprenta asupra ta?

Sunt multi? Ca si actor am cateva personalitati care m-au marcat: Ion Lucian , Victor Radovici, Tudor Marascu de la care am invatat cum sa fiu actor, regizor si manager. O alta persoana deosebita care mi-a schimbat multe idei in capusorul meu si ma influenteaza in continuare este prietena mea draga, Monica Vlad, care din punctul meu de vedere este cel mai bun om de PR din Romania. Catalin Botezatu , omul si nu designerul sau creatorul de moda, care este un exemplu de corectitudine, profesionalism si energie.
Sunt multi si imi place sa recunosc ca sunt cei mai speciali pentru mine. Si nu in ultimul rand , cea care mi-a daruit viata , mama , cea care imi suporta toate toanele si ma alinta in continuare.

Un gand sau un sfat pentru cei care vor citi acest interviu?

Sa vina la teatru si sa sustina artistii si mai ales sa daruiasca zambetul lor celor din jur.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod