Olivia Steer, atac dur la adresa Angelinei Jolie: "Cancerul ovarian se face de frică"

Vedeta iese din nou la rampă cu opinii despre problema complexă a cancerului. Ea o critică pe actriţa americană care a decis să-și extirpe sânii și ovarele pentru a scăpa de această boală şi avansează o nouă teorie, potrivit căreia cancerul ovarian se poate face din cauza fricii.

Olivia Steer, care a provocat un adevărat scandal după ce a declarat că vaccinarea copiilor crește riscul de autism, este de părere că Angelina Jolie a făcut o mare greșeală extirpându-și ovarele.

Am trecut prin ceea ce îmi imaginez că au trecut şi au simţit mii de alte femeiAngelina Jolie
"Din frica teribilă de a nu face cancer ovarian, Angelina Jolie și-a extirpat ovarele și trompele uterine, deși era sănătoasă, iar asta la doi ani după ce și-a amputat ambii sâni perfect sănătoși, decizie luată tot sub imperiul fricii de moarte. În ambele cazuri, a îndemnat femeile perfect sănătoase, trecute de 30 de ani sau care au deja copii, să-i urmeze exemplul, campanie de mutilare susținută de toată mass-media și glorificată de lumea medicală, ca fiind un act de mare responsabilitate și curaj.
La polul opus se află Livia Bonarov, bolnavă de cancer în stadiul III, cu șanse de supraviețuire minime spre deloc, dar care n-a vrut să știe ce-i frica"
, a scris soţia lui Andi Moisescu pe internet.

Soţia lui Andi Moisescu aduce ca argument o anecdotă cu Avicenna, un învăţat arab din Evul Mediu, citându-l pe medicul Dumitru Constantin Dulcan. "Avicenna a făcut un experiment şi a pus un miel într-o cuşcă, lângă cuşca unui lup. Mielul a murit, pur şi simplu, de frică. Când ne e frică, nu se mai secretă chimia necesară şi celula moare. Pe termen lung, asta înseamnă scleroze, boli degenerative, Parkinson şi demenţă", a explicat Olivia Steer.

Ea face o comparaţie între Angelina Jolie şi Livia Bonarov, o femeie care a avut cancer şi care a învins boala: "La polul opus, e femeia cu tot atîtea antecedente de cancer în familie ca Angelina Jolie, ea însăși bolnavă de cancer în stadiul III, ca sanse de supravietuire minime spre deloc.

Dar care n-a vrut să știe ce-i frica..."

Textul Oliviei Steer i-a împărţit în două tabere pe cei care au lăsat comentarii: fie îşi declară susţinerea pentru afirmaţiile ei, fie sunt de partea Angelinei Jolie.

Soţia lui Andi Moisescu a avut două cazuri de cancer în familie: tatăl ei a murit în urmă cu opt ani, iar sora acum cinci ani.

Teoria ei este contrazisă categoric de specialiști, notează Libertatea. "În mare parte, cancerele de sân sunt dependente de estrogeni, produși cel mai mult de ovare. Dacă ai cancer de sân care e estrogenodependent, scoți tumoarea, apoi faci radioterapie sau chimioterapie. În funcție de rezultatul histopatologic, dacă e vorba de un cancer malign confirmat, trebuie să elimini din organism orice sursă de estrogeni.
Și atunci se scot și ovarele la un an, doi după intervenția chirurgicală de scoatere a sânilor. Ovarectomia (scoaterea ovarelor) e complementară mastectomiei (scoaterea sânilor). Aceste intervenții asigură o rată de supraviețuire mult mai mare. Ovarectomia se face doar la femeia tânără care produce estrogeni. Ovarele femeilor la menopauză nu mai produc estrogeni", a explicat pentru Ring medicul Cristina Dobre.

Experţii în oncologie au lăudat decizia Angelinei Jolie, care, încercând să elimine riscul de cancer ovarian, a suportat o operaţie de extirpare a ovarelor şi a trompelor uterine, la doi ani după o dublă mastectomie, şi au spus că decizia ei este "curajoasă şi are puterea de a influenţa".

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
27 Martie 2015
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gabi pe 29 Mar 2015, 04:45
    Hai, nu zau? A criticat-o dur? Pe ce baza?

    Angelina Jolie nici macar nu stie ca pe lumea asta mare exista o micuta Olivia Steer si chiar dac-ar sti de existenta ei neinsemnata, n-ar interesa-o in niciun caz parerea ei absolutamente necalificata. Angie este o vedeta adevarata, o femeie realizata, cu multe calitati, pe cand Olivia este doar o tupeista, iar tupeul nu este o calitate. Ar fi mai bine si mai putin penibil pentru Olivia sa nu mai faca urmatoarele crize de personalitate in public. Isi face rau singura.

    3
    0

  • Ioana pe 27 Mar 2015, 21:24
    Prostie!

    Ce studii medicale concrete are Olivia Steer ca sa-si dea cu parerea, sau mai bine zis, de cand parerea acestei cucoane este atat de importanta incat este promovata???

    5
    1

  • bob pe 27 Mar 2015, 16:01
    recomandare

    As zice ca madam Steer sa-si vada de necazurile ei,si sa vorbeasca numai despre ce se pricepe... Nu stie cum sa se bage in seama....

    9
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod