Olivia Steer, atac dur la adresa Angelinei Jolie: "Cancerul ovarian se face de frică"

Angelina Jolie a preferat să îşi anunţe în mod public decizia, pentru ca femeile din toată lumea să afle despre opţiunile medicale pe care le au la dispoziţie


Un studiu realizat în 2013 a arătat faptul că decizia luată în acelaşi an de vedeta americană - anunţată tot prin intermediul unui editorial publicat în The New York Times - de a suporta o mastectomie dublă pentru a-şi reduce riscul de cancer mamar a determinat o creştere spectaculoasă a cererilor de teste genetice, generând în rândul publicului larg un veritabil fenomen, denumit de specialişti "Efectul Angelina Jolie".

Un coleg al profesorului Robert DeBernardo, specialistul în ginecologie şi oncologie Jason Knight, speră că noul anunţ făcut de Angelina Jolie va genera discuţii serioase în rândul pacientelor şi a familiilor acestora şi va ameliora accesul la operaţiile preventive, cu rol de reducere a riscului de cancer.

"Este o decizie foarte personală, una care trebuie să fie luată după o bună cunoaştere a tuturor informaţiilor medicale", a adăugat medicul american.

A fost o decizie incredibil de curajoasăMarleen Meyers
Luna trecută, un studiu realizat de fundaţia AARP a descoperit că numărul testelor de detectare a genei BRCA a crescut cu aproape 40% după anunţul public făcut de Angelina Jolie în mai 2013, de la o medie de 350 pe săptămână la 500 pe săptămână.
Aceste teste au rămas la un nivel ridicat pentru tot restul anului.

Medicul Marleen Meyers spune că anunţurile publice făcute de Angelina Jolie vor determina tot mai multe persoane să îşi facă aceste teste genetice, să analizeze posibilitatea unor operaţii cu rol preventiv şi să vorbească în mod deschis despre menopauză şi terapiile de substituţie hormonală. "Cred că lucrul cel mai important care va decurge din anunţurile ei publice va consta într-o diminuare a fricii şi într-o creştere a dialogului", a adăugat acelaşi medic.

Operaţia de extirpare a ovarelor şi a trompelor uterine pentru a reduce riscul de cancer a devenit, în ultimii ani, o opţiune pentru un număr tot mai mare de femei.
Însă această intervenţie chirurgicală nu elimină complet riscul de cancer, deoarece cel ovarian poate să se întindă adeseori şi la celulele abdominale. "O persoană cu gena BRCA, care a efectuat deja o operaţie ce reduce probabilitatea de instalare a bolii, prezintă în continuare un risc rezidual de cancer în acea zonă corporală, estimat la 3 sau 4 procente", a spus medicul Jason Knight.

După astfel de operaţii, pacientele sunt monitorizate de medici. Însă beneficiile pentru sănătate nu au fost deocamdată cuantificate în mod clar, iar fiecare caz trebuie să fie analizat individual, a adăugat acelaşi medic.

Angelina Jolie, care ştie că rămâne predispusă la cancer, a spus că soţul ei, Brad Pitt, a luat imediat avionul din Franţa pentru a fi alături de ea, la doar câteva ore după ce l-a contactat telefonic pentru a-i comunica rezultatele testelor sale medicale.
"Partea frumoasă a unor astfel de momente de viaţă constă în faptul că, atunci, există atât de multă claritate. Conştientizezi imediat pentru ceea ce trăieşti şi care sunt lucrurile care contează", a spus actriţa americană.


Foto: Mediafax, Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
27 Martie 2015
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gabi pe 29 Mar 2015, 04:45
    Hai, nu zau? A criticat-o dur? Pe ce baza?

    Angelina Jolie nici macar nu stie ca pe lumea asta mare exista o micuta Olivia Steer si chiar dac-ar sti de existenta ei neinsemnata, n-ar interesa-o in niciun caz parerea ei absolutamente necalificata. Angie este o vedeta adevarata, o femeie realizata, cu multe calitati, pe cand Olivia este doar o tupeista, iar tupeul nu este o calitate. Ar fi mai bine si mai putin penibil pentru Olivia sa nu mai faca urmatoarele crize de personalitate in public. Isi face rau singura.

    3
    0

  • Ioana pe 27 Mar 2015, 21:24
    Prostie!

    Ce studii medicale concrete are Olivia Steer ca sa-si dea cu parerea, sau mai bine zis, de cand parerea acestei cucoane este atat de importanta incat este promovata???

    5
    1

  • bob pe 27 Mar 2015, 16:01
    recomandare

    As zice ca madam Steer sa-si vada de necazurile ei,si sa vorbeasca numai despre ce se pricepe... Nu stie cum sa se bage in seama....

    9
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod