Oana Zamfir va prezenta emisiunea „Ca-n filme"

Explozia tehnologiei a făcut ca oricine are o cameră de filmat să apese pe REC şi să-şi spună regizor. Care este diferenţa dintre un amator şi un profesionist? Care este ABC-ul cinematografiei? Cum se produce un film?
Un curs ca la Hollywood despre fascinaţia cinematografului, în care ne întâlnim cu cei mai importanţi regizori români sau străini şi învăţăm de la ei cum au ajuns de la "motor, acţiune!" la Oscar.
Din ziua de Paşte, Oana Zamfir vă dă întâlnire la emisiunea ,,Ca-n filme,,, în fiecare duminică, de la ora 16.30.

În prima şi în a doua zi de Paşte vă oferim două ediţii de sărbătoare. Vă spunem povestea unei producţii care ne reprezintă ţara cu succes la festivalurile de film din străinatate.
Filmat în Oltenia, Banat și Transilvania, documentarul „Biserici de lemn din România", în regia lui Kiki Vasilescu, este o incursiune într-un teritoriu al țării noastre cu monumente de cult tipice unei părți din spațiul național, dar prea puțin mediatizate, dacă nu chiar uitate, în comparație cu cele din Maramureș: bisericile de lemn construite în secolul XIX.

Invitatul Oanei Zamfir va fi Laurentiu Damian, profesor, regizor de film documentar şi preşedintele Uniunii Cineastilor din România.
Laurentiu Damian ne prezintă un subiect luminos: documentarele despre biserici incluse în Patrimoniul UNESCO, filme realizate înainte de 1989, în perioada cenzurii comuniste.

În a doua zi de Paste, nu pierdeţi povestea filmelor cu îngeri. De la „It's a wonderfull life" apărut în 1939 si până la "Angel A", îngerii rămân un subiect generos pentru scenariştii de la Hollywood. Află şi cele mai noi ştiri despre blockbusterul religios „Risen" cu Joseph Finnes şi Tom Felton.  „Risen" este povestea biblică a Învierii, văzută prin ochii unui necredincios.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod