O pizza în formă de inimă dedicată copiilor aflați în pericol de abandon

Pe 25 aprilie, în premieră pentru o cauză caritabilă, restaurantul Zucchero Cuccina Italiana din Bucuresti, str.Alexandru Constantinescu nr.9, sector 1 lansează Hope Pizza, un produs dedicat organizației Hope and Homes for Children România și programelor sale de dezinstituționalizare și prevenire a abandonului.

Restaurantul italian devine astfel un partener activ al organizației în lupta împotriva separării copilului de familie. La evenimentul de lansare și-au anunțat participarea vedete precum: Helmuth Duckadam, Amalia Enache – ambasador HHC, Simona Pătruleasa Ivanof, Iuliana Marciuc, Anca Serea, Adina Halas, Monica Iagar si altii.

Hope Pizza este creația copiilor de la Centrul de Plasament Pinocchio din sectorul 3 al Capitalei, care au fost ajutati de echipa Zucchero in demersul lor inedit.

Începând cu 25 aprilie, această pizza „inimoasă” se va regăsi în meniul restaurantului, iar o parte din profitul obținut prin vânzarea ei va fi donat către Hope and Homes for Children România.

La evenimentul de lansare sunt invitați și copiii vedetelor, aceștia urmând să participe la o sesiune de pictură și desen pe pânză. Creațiile lor vor fi donate către Hope and Homes for Children România și vor înfrumuseța casele de tip familial pe care organizația le-a deschis în București.

Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară.

Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, 5.651 de copii au fost scoşi din instituţii; 20.954 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 708 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1711 de copii au fost primiţi în regim de urgenţă şi peste 6.500 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de HHC România.

Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, 29.680 de copii au beneficiat de serviciile organizației Hope and Homes România, al cărei obiectiv este ca până în 2020 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. http://www.hhc.ro/

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod