O fetita va fi operata gratuit de defect speptal atrial, de catre Centrul de Excelenta in Cardiologie ARES

Numele ei este Rebeca Nicole, are varsta de 2 ani si locuieste in comuna Valu lui Traian din Constanta. Din pacate s-a nascut cu DSA - Defectul septal atrial. (DSA) este o malformatie cardiaca congenitala in care exista o comunicare anormala intre cele doua atrii (camerele superioare ale inimii, unde sangele se intoarce prin vene la inima), adica, pe intelesul tuturor, inima ei mica are o gaura, din cauza careia si plamanii sunt afectati.
Dupa o lunga perioada de consultatii cardiologice in Bucuresti, Targu-Mures, parintii fetitei au fost la o consultatie in strainatate, la Stuttgart, Germania. Concluzia investigatiei din Germania a fost urmatoarea: fetita trebuie operata in regim de urgenta, costul operatiei ajungand la 20.000 de euro. Din lipsa de bani, parintii au apelat la tot felul de modalitati de a strange fondurile necesare operatiei. Afland despre cazul fetitei, medicii cardiologi specialisti de la Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala ARES au decis sa o opereze pe micuta Rebeca, pe 9 aprilie a.c  gratuit.
Pe langa frumusetea gestului, lucrurile bune nu se opresc aici, Rebeca se va opera in Romania, la Bucuresti, medicii specialisti de la Centrele ARES garanteaza ca in 48 de ore de la interventie, Rebeca va putea sa se joace din nou ca un copil perfect sanatos.
Noutatea si minunea pe care o aduce aceasta interventie este tocmai aceea ca este minim-invaziva, fetita de doar 2 anisori nu va fi operata clasic- chirurgical.

Procedura se realizeaza printr-o tehnica oarecum similara angiografiei.

Se efectueaza sub anestezie generala. Astfel, dupa anestezie, medicul va efectua o incizie de mici dimensiuni la nivel inghinal. Prin aceasta incizie, medicul va introduce un tub subtire, ingust si prin aceasta se va introduce un cateter pe care il va avansa prin vene pana la nivelul inimii.
In continuare, medicul va introduce de-a lungul cateterului dispozitivul de tip umbreluta (in acest moment dispozitivul este pliat) pe care il va avansa pana in dreptul defectului. Odata in pozitia dorita (pozitia corecta este controlata atat prin imagini radiologice cat si prin imagini de ecografie transesofagiana), umbreluta care prezinta doua componente asemanatoare unor discuri atasate in portiunea centrala se va deschide si va obtrua defectul. Initial, acest device va fi mentinut la nivelul defectului datorita diferentelor de presiune intre cavitatile stangi si drepte pentru ca, in timp, sa fie incorporat la nivelul septului interatrial.

Beneficiile acestei proceduri?

Procedura se face in Romania, fara sa supui bolnavul unui drum lung si obositor care poate sa ii puna in pericol starea de sanatate.

Costul procedurii este mult mai mic decat in strainatate

Procedura este nechirurgicala, pacientul nu va ramane cu cicatrice care ar putea sa lase urme adanci in psihicul acestuia.

In 48 de ore, pacientul poate sa-si reia viata de data aceasta ca un om perfect sanatos.

Procedura este facuta de medici specialisti.
Mai multe detalii despre Rebecca, gasiti aici: http://rebecanicole.com/
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod