O "altfel" de intalnire cu minerii la Universitate: proiectul artistic "Mineri de Gradina"

Bucurestenii au avut parte miercuri de o reintalnire, dupa 25 de ani, cu minerii la Universitate prilejuita de proiectul artistului Emanuel Borcescu, “Mineri de gradina”, curatoriat de Ioana Ciocan.
Proiectul artistului vizual Emanuel Borcescu, “Mineri de gradina” a propus celor care au trecut joi prin fata Facultatii de Istorie  o reintalnire mai putin incrancenata,  dar deopotriva taios-sarcastica cu mineriadele.
Borcescu propune o instalatie de pitici de gradina sub forma de mineri care are rolul terapeutic al convieturii sub forma autoironiei cu obsesiile trecutului si cu raul istoric produs, ireversibil.
Doar ironia dar in acelasi timp memoria vie, puterea de a alatura candoarea grotescului ne pot face sa mergem mai departe. Piticul de gradina-miner, ca obiect de un kitsch asumat, repune intr-o noua perspectiva critica lucida a erorilor istoriei recente.

Minerii de gradina au stat doar pentru o zi in Bucuresti, instalatia fiind expusa de vineri, 12 iunie, pentru trei saptamani la Cluj in galeria Lateral din cadrul Fabricii de Pensule.
Pentru mai multe detalii despre artist puteti accesa www.emanuelborcescu.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod