Nunta de diamant, la TVR Cultural

Facebook Twitter Comenteaza
Nunta de diamant, la TVR Cultural

Sambata, 14 iunie de la ora 20.55, in exclusivitate la TVR Cultural va fi transmis filmul aniversarii Nuntii de Diamant a Regelui Mihai si a Reginei Ana a Romaniei.

Oferind secvente de la principalele momente din perioada 10 - 12 iunie, filmul "Regele Mihai si Regina Ana: Nunta de Diamant", realizat de Marilena Rotaru, evoca, prin intermediul arhivei de film si al fotografiilor, clipele primei intalniri, casatoria, copiii, viata de familie in exil.

In zilele de 10, 11 si 12 iunie au loc la Bucuresti si Sinaia, evenimente care celebreaza aniversarea a 60 de ani de casatorie a Majestatilor Lor Regele Mihai si Regina Ana.
Concertul de la Ateneul Roman oferit de familia regala, lansarea volumului "Nunta de Diamant", scris de Principesa Margareta si Principele Radu, prezenta celor paisprezece familii regale europene la Bucuresti pentru aniversarea Familiei Regale a Romaniei sunt doar cateva dintre reperele acestor zile, de la care veti putea urmari imagini.

Realizatoarea TVR, Marilena Rotaru a fost decorata de Majestatea Sa Regele Mihai, pe 10 mai 2008, cu Medalia Regele Mihai pentru loialitate. Filmul "Regele Mihai si Regina Ana: Nunta de Diamant" reprezinta cel de-al cinciprezecelea film dedicat Regelui Mihai si Familiei Regale a Romaniei, primele sapte fiind realizate intre anii 1991 si 1996.

In anul 1947, Regele Mihai si Regina Ana s-au cunoscut la Londra, cu ocazia casatoriei Principesei Elisabeta a II-a Marii Britanii cu Principele Philip, Duce de Edinburgh.
Regina Ana pastreaza vie amintirea primei lor intalniri si povesteste cat de frumos si impunator era viitorul ei sot, in uniforma sa militara.

Regele Mihai i-a cerut mana Principesei Ana de Bourbon-Parma la numai o saptamana de la prima lor intalnire. Majestatile lor, Regele Mihai si Regina Ana au sarbatorit Nunta de Diamant, reprezentand implinirea a 60 de ani de casatorie, in data de 10 iunie 2008.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod