Noutati in grila de vara la TVR Cultural

Facebook Twitter Comenteaza
La TVR Cultural, grila de vara aduce cateva noutati in special pentru iubitorii teatrului. In fiecare seara de joi, telespectatorii TVR Cultural pot urmari spectacole de teatru. Noutatea este ca, aproape toata vara, TVR Cultural va transmite piese de teatru in direct de pe scenele unor teatre din tara.

Pe 19 iunie, va fi transmisa, in direct, de la Teatrul Municipal din Baia Mare, piesa "Istoria comica a doctorului Faust"; urmeaza, pe 26 iunie, transmisiunea directa de la Targoviste, a piesei de teatru "Frida.
Impresii", in regia lui Mc Ranin.

"Istoria comica a doctorului Faust", piesa pusa in scena Victor Ioan Frunza la Teatrul Municipal din Baia Mare, va fi transmisa in direct de TVR Cultural joi, 19 iunie, de la ora 19.15. Spectacolul este preluat din Festivalul International de Teatru Atelier, care se desfasoara la Baia Mare in perioada 16-22 iunie.

Telespectatorii TVR Cultural vor putea urmari o farsa existentiala, regizata de Victor Ioan Frunza. Este un spectacol de teatru care are la baza un scenariu alcatuit de Victor Ioan Frunza pe baza a numeroase surse: de la piesele lui Marlowe si Goethe la texte de Paul Valery, Alfred Jarry sau o piesa de teatru popular medieval.
De altfel, cea din urma se intituleaza chiar "Istoria comica a magului Faust" si, se pare, ca miezul tare al spectacolului pleaca de la ea.

Regizorul Victor Ioan Frunza a pastrat de-a lungul reprezentatiei cele trei imagini ale lui Faust, de la copilul care ispaseste parca toate greselile batranului pofticios de viata - iar aici planurile se schimba, copilul fiind cel intelept, iar batranul cel nechibzuit - la adultul tanar care isi traieste a doua existenta ca pe o perpetua, inflacarata si acaparanta poveste de iubire.

"Istoria comica a doctorului Faust" reda spectatorului contemporan, cu sensibilitatea sa de azi, o poveste al carei sens profund nu se pierde in structura orizontala a spectacolului, ci dimpotriva, se desluseste prin alternarea planurilor actiunii.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod