Nicole Kidman, criticată pentru o reclamă

Actriţa a fost aspru criticată de un sindicat american, care reprezintă interesele a peste 25.000 de însoţitori de bord, din cauza participării sale la o reclamă pentru Etihad Airways, o companie aeriană care şi-ar supune angajatele la un "tratament deplorabil".

Într-o scrisoare deschisă adresată actriţei Nicole Kidman, preşedintele Asociaţiei însoţitorilor de bord profesionişti (APFA), Laura Glading, spune că acel contract publicitar semnat de vedeta australiană contravine statutului ei de ambasador al bunăvoinţei pentru ONU, informează cotidianul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.

Reprezentanţii companiei Etihad Airways au respins acele critici, spunând că devotamentul faţă de angajaţi reprezintă una dintre priorităţile firmei.

Acel sindicat american a declanşat o veritabilă campanie publică împotriva Etihad Airlines şi a altor companii aeriene din Emiratele Arabe Unite, afirmând că acestea sunt "renumite în industria transporturilor aeriene pentru practicile de muncă distriminatorii şi pentru tratamentul deplorabil aplicat angajatelor lor".

"Luna trecută, pe 8 martie, de Ziua Internaţională a Femeii, aţi spus: «Îmi imaginez o lume în care toate femeile şi tinerele au şanse şi drepturi egale.

Acum este momentul să luptăm pentru acest ideal»", spune Laura Glading în scrisoarea adresată actriţei Nicole Kidman.

"Apoi, în exact aceeaşi săptămână, am văzut că aţi început să apăreţi într-o nouă campanie publicitară pentru Etihad Airways, o companie despre care The Wall Street Journal a anunţat în mod public că «poate să concedieze femei dacă acestea rămân însărcinate» şi obligă însoţitoarele de bord să locuiască în "detenţie, în complexuri imobiliare securizate».
Acestea sunt genul de condiţii pe care APFA a luptat pentru a le eradica în urmă cu câteva decenii în Statele Unite"
, a adăugat Laura Glading.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod