Nadine, înfuriată de campania "Ia-mă acasă de Crăciun"

Vedeta a rămas orfană la vârsta de șase ani şi a crescut într-o casă de copii până la vârsta majoratului. Ea nu a uitat nici acum drama pe care a trăit-o și s-a declarat împotriva campaniei "Ia-mă acasă de Crăciun!", organizată de TVR, prin care, de Sărbători, familiile pot lua acasă copiii din instituţiile de ocrotire socială.
Pe lista vedetelor care şi-au anunţat dorinţa de a sprijini sau de a se implica activ în campania „Ia-mă acasă de Crăciun!” s-au înscris Liana Stanciu, Sonia Argint Ionescu, Alina Stancu, Eveline Păuna, Gelu Voicu, Irina Păcurariu, Iuliana Tudor și Iuliana Marciuc.

Nadine consideră că acest gest ar putea fi extrem de traumatizant pentru copii, care se vor simți din nou abandonați atunci când se vor întoarce la orfelinat. Ea îi acuză de ipocrizie pe cei care vor să "închirieze" câteva zile un orfan.

"Aşa-i trebuie orfanului! Să priceapă o dată că viaţa nu este numai crudă, dar îl mai şi batjocoreşte. Nu există moment mai bun, decât Sărbătorile de iarna. Românii cu copii plictisiţi acasă, aduc pentru vreo două-trei zile, nişte copii de la casa de copii, pentru a le ţine odraslelor companie, sa aibă şi ei cu cine să socializeze! Cine? Orfanii?? Da! de asta duc lipsă, de socializare...
( trăiesc cu zecile laolaltă) şi totodată, să aibă parte de o masă caldă… (la cantina orfelinatului nu se servesc sandwichuri, ci multe cazane de mâncare CALDĂ!). Şi dacă se plictiseşte tatăl, propun să luaţi tot de acolo, o fată de 18 ani, de ce nu? Oricum nu au un cuvânt de spus, «închiriatorii» decid când îi i-au şi când îi aduc înapoi"
, a scris Nadine Voindrouh.

"Motivează că poate aşa se vor incuraja adopţiile… Pe bune!?! Om, incult şi fără inimă, în trei zile iţi dai seama că vrei să adopţi un copil care sigur face pipi noaptea în pat? Un copil care sigur trezeşte toată casa cu plânsetele cauzate de coşmaruri? Un copil ce mare parte din timp îl va petrece sub masă, fiind singurul loc care îi va da un sentiment de siguranţă? Nu va fi nimeni convins să adopte pe nimeni...
Dacă eşti o fiinţă raţională şi responsabilă, nu aştepţi Crăciunul ca să-ţi asortezi orfanul cu statutul de samaritean şi să-l dai o tură prin vecini, sa vadă blocul ce «om» eşti tu. Au îndrăzneala să se asocieze cu vedetele de afara care fac acelaşi lucru… Cât de cretin să fii să nu iţi dai seama de cată terapie au parte copiii orfani din America, de cât traning au parte înainte, «închiriatorii» de copii. Nu au voie să ia copii acasă până nu au dezvoltat o relaţie, demonstrată şi supervizată în ani!! Acelor copii li se explică de ce pleacă pentru perioadă de câteva zile, li se explică, că deşi nu sunt adoptaţi, ei sunt la fel de importanţi pentru familie. Nimeni nu riscă, ca acei copii, să retrăiască abandonul, în fiecare an, încă o dată şi încă o dată.
Este periculos!! Trauma abandonului duce la suicid şi abuzul de stupefiante (pt. a anestezia durerea abandonului/respingerii). Vă spun din surse sigure, acel copil, se va întreba cu ochii pe geam, ÎN FIECARE ZI, de ce l-au adus înapoi? Ce este în neregulă cu el dacă nici această familie nu-l vrea? De ce, dacă au deja un copil, nu îl vor şi pe el? Le-ar putea promite că nici nu o să-şi dea seama ca există, doar să-l păstreze? «Samaritenii» dezinformaţi, ar trebui să simtă un minut, deznădejdea şi singurătatea pe care o simte acel copil întors după trei zile dintr-o familie. S-ar prăbuşi de durere. Din păcate, va spera ca vor veni înapoi după el, va spera în fiecare zi. Vor trece anii şi samariteanul... va deveni încă un om înrăit şi neiubit"
, a continuat vedeta.

Nadine explică și care ar fi soluția pentru copiii orfani: "SOLUŢIA! Fii o prezenţă constantă în viaţa lui de orfelinat, du-te săptămânal, dezvoltă o relaţie de prietenie, câştigă-i încrederea, pregăteşte-l pentru viaţă, prin poveţe şi incurajări.
Invită-l la un film, teatru, concert. Cadourile trebuie să fie simbolice (altfel va trebui să lupte în fiecare ceas să le protejeze). După ani, invită-l acasă. Este important să aibă şi el un cuvânt de spus. Nu este marioneta nimănui."
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
12 Decembrie 2013
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Loredana pe 21 Dec 2013, 14:15
    @Mari

    Mari,esti ingrozitor de proasta!Sau prost!Celor ca tine ar trebui sa le fie interzis sa iasa din casa si sa interactioneze cu mediul inconjurator…Nadine,ai mare dreptate….

    2
    0

  • Laura pe 18 Dec 2013, 11:34
    IUBESTE si IARTA !!!!!

    Fite de maidan, o pseudo-vedeta ce instiga la INDIFERENTA si lipsa de IUBIRE !!! Afla tu fata, ca IUBIREA ESTE NECONDITIONATA !!!!!! A darui este cel mai important lucru, dar tu inca nu ai aflat, ai un suflet plin de ura si resentimente. Vad ca iubesti la fel de mult copiii orfani, precum iubesti si cateii maidanezi.

    4
    13

  • simika pe 16 Dec 2013, 10:45
    are dreptate, lume buna!

    Initial m-am gandit sa iau un copil pentru a-i face cateva clipe din viata mai bune, dar credeti-ma ca asta a fost doar pentru o fractiune de secunda. De ce? Uite de aia, ca e vorba de un copil care pentru o zi va vedea ce inseamna sa ai o familie normala, dar pe urma se va intoarce acolo de unde a plecat si nu ii faci decat rau, ii produci o trauma psihica imensa. Eu, cel putin, cred ca nu as mai putea lasa copilul respectiv sa intre inapoi la casa de copii! Da, sunt contra! Nu e o jucarie, o papusa fara sentimente, e un copil. De aia nici nu m-am bagat ca voluntar la case de copii, m-am gandit serios la asta, insa nu as putea sa stau printre ei, sa vad cum se chinuie sa arate ca sunt fericiti, cand de fapt le lipseste o familie. Nici nu vreau sa ma gandesc la ei in asa fel, e dureros si cred ca atunci cand intind manutele spre ar fi luati in brate, trebuie sa fie o familie acolo, nu noi pentru o singura zi, nu asa! Sa dea voie parintilor sa adopteze mai repede un copil, ca sunt mii de parinti pe lista. Aia inseaman fericire pentru copii!

    12
    1

  • mari pe 14 Dec 2013, 09:16
    nadina negresa maidaneza

    vad ca nu ati publicat comentariul meu..de ce? fiindca am jignit-o pe maidaneza negresa? urat din partea voastra ,a site-ului ca lasati numai ce va convine si ca nu publicati toate parerile oamenilor....fie pro,fie contra......nu vreau sa jignesc toti cainii maidanezii romani din tara asta facand-o pe negresa asta maidaneza,dar asta e...oricum publicati tot daca vreti sa va mai fie citita revista,ca altfel va dau dracu si pe voi cu ea cu tot

    7
    38

  • serono pe 14 Dec 2013, 07:56
    Stupizenie

    Ai dreptate Nadine !

    25
    3

  • bob pe 13 Dec 2013, 21:18
    treziti-va !

    Incredibil cata cruzime !!!!!!!!!!!!!! Daca ar fi copii peste 10 ani..poate ar mai intelege,s-ar resemna...dar cei mici ar suferi teribil..nici nu pot sa ma gandesc !

    17
    1

  • cristina pe 13 Dec 2013, 19:49
    o mare prostie

    bravo Nadine toata stima jos palaria, cum sa iei un copil ? dar ce un copil se inchiriaza? la pitzipoancele astea le-ar place sa le ia cineva sa le duce 3 zile apoi pa ? pacat Nadine ca esti singura in tot haosul asta , daca ai avea mai multe persoane sa te sustina noi o facem de la distanta :( bravo nadine

    23
    2

  • kiki pe 13 Dec 2013, 07:31
    prostie

    Tara asta se duce de rapa din cauza prostiei,a lipsei de informare si a infatuarii celor din prim-plan (ca sunt politicieni sau mass-media,stilisti ,actori..) Foarte mare dreptate are Nadine ! (asa s-a procedat si cu cainii :au luat pt distractia copiilor,dar cand au murdarit sau s-au imbolnavit...'mars' in strada !)

    32
    2

  • sya pe 12 Dec 2013, 19:14
    e revoltator ce vad in fiecare zi in tara mea natala!!!dar acum e cv de-a dreptul scandalos!!!!!

    are mare dreptate nadine,cum sa faci asa cv ??????chiar a innebunit Romania????copii nu sunt papusi cu care te joci si apoi le pui la loc.voi vedetelor bune ce dr--u aveti va lipseste sigur o parte din creier,sunt SCARBITA,dooooooooooooooooooooooooooamne,dooooooooooooooooomne,mi-ati stricat ziua cu asemenea stiri .din pacate ast e tara mea natala nu am ce face BRAVO NADINE toata stima

    34
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod