Muzicalul hippie "Un cantec strabate lumea" disponibil pe DVD

Facebook Twitter Comenteaza
Plasat in contextul razboiului din Vietnam si a curentului rock'n'roll, "Un cantec strabate lumea" este nu doar un muzical rock inovator si extravagant, ci o adevarata cronica a generatiei hippie.

In anii '60, cand razboiul din Vietnam zdruncina societatea americana, provocand revolte de strada si forme de protest fara precedent, muzica rock'n'roll starnea aplauze frenetice, animand o intreaga generatie, iar curentul hippie, tradus prin militari pacifiste, libertate de expresie si renuntarea la prejudecati, marca un nou stil de viata.
In lumina noilor conceptii, orice schimbare parea posibila prin dragoste. Chiar si incetarea razboiului.

De la santierul naval din Liverpool, unde muncea pentru a-si intretine familia, tanarul Jude (Jim Sturgess) ajunge la o universitate din SUA pentru a-si cunoaste, in sfarsit, tatal biologic. Se imprieteneste cu americanul Max (Joe Anderson) si se indragosteste de Lucy (Evan Rachel Wood), sora acestuia, apoi se muta la New York si, impreuna cu noii sai prieteni, experimenteaza viata hippie. Este insa pasionat mai mult de desen decat de protestele pacifiste.
Treptat, miscarile iau amploare si, in urma unui incident, Jude este expulzat din tara, ca imigrant ilegal. Reuseste apoi sa obtina legal viza si isi regaseste prietenii si iubita. Dar va mai fi totul ca la inceput?

Regizoarea Julie Taymor reda atmosfera anilor '60 intr-un registru extravagant, folosindu-se de arta vizuala, muzica celebrilor Beatles si o coregrafie expresiva. Recrutarea tinerilor in vederea inrolarii, imaginile sporadice de pe frontul de lupta din Vietnam, revoltele de strada si curentul hippie, ca forma de protest si comunicare, confera tensiune filmului, iar capsunile din cunoscuta melodie Beatles "Strawberry Fields Forever" sunt folosite nu ca stereotip erotic, ci simbolizeaza prospetimea unei noi mentalitati si a libertatii de expresie manifestate public si vehement cu puterea tineretii.
Printre liderii curentului hippie il recunoastem pe Bono, in rolul "Dr. Robert".

Nominalizat pentru cele mai bune costume la Premiile Oscar din 2008, "Un cantec strabate lumea" este un film "pe care il tot revezi, asa cum tot asculti albumul tau preferat." (Roger Ebert, Chicago Sun-Times). Acum este disponibil intr-o editie de lux, pe doua discuri, incluzand o multime de bonusuri: comentarii ale regizoarei Julie Taymor si compozitorului/producatorului muzical Elliot Goldenthal, performante muzicale extinse, galerie foto, trailere si mai multe featurette - "Creating The Universe", "All About the Music", "And I Love Her", "Stars of tomorrow", "Moving Across the Universe", "FX on the Universe".

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod