Muzica Fado într-un turneu național cu Ricardo Caria

Pregătește cu fast turneul național de muzică Fado, “ Sempre Amalia”, dedicat reginei acestui gen muzical, Amalia Rodrigues.

O muzică fascinantă, de origine portugheză, ce trezește sentimente puternice de iubire și dor, nostalgie si pasiune lăuntrică.  Ricardo Caria va fi prezent în nouă orașe ale României, cu spectacole în care vocea sa și “guitarra portuguesa” vor aduce sunetele melodioase ce aparțin cântecului popular al Portugaliei.

Fado în limba portugheză înseamnă „soartă”- un amestec de genuri culturale locale de muzică și dans a influențelor muzicale afro-braziliene. O muzică a meloancoliei și a iubirii cu dor, pe care Ricardo Caria o cântă cu talent nativ. S-a născut în Portugalia, însă locuiește în România din anul 2005. Este unul dintre artiștii care a preluat acest gen muzical în afara granițelor Portugaliei, demonstrând că e timpul ca muzica Fado să cucerească și alte tărâmuri.

Fiecare zi reprezintă o nouă șansă de autodepășire.Simt că fiecare persoană în parte este specială și că niciun vis nu este imposibil de realizat, atunci cand acesta este hrănit din suflet cu pasiune și mai presus de toate cu IUBIRE.

Ambiția mea este să văd și să cuceresc lumea și nimic nu mă va impiedica să fac acest lucru!“, spune Ricardo Caria.

Povestea lui Ricardo aduce cu ea momente de viață interesante

Născut la Lisabona, la 16 decembrie 1978, încă de la o vârstă fragedă Ricardo Caria și-a dorit mereu să vadă lumea, să călătorescă, să descopere noi culturi și oameni de la care să poată învăța cum să se autodepășească. A urmat cursurile Universității Tehnice din Lisabona, unde a absolvit ingineria mecanică. Timp de zece ani - dintre care șase în România - a profesat ca inginer mecanic. România a fost țara unde a hotărât să se stabilească definitiv, după ce a trebuit să lucreze aici pentru o fabrică ce aparține unei multinaționale. Pentru că s-a îndragostit de meleagurile, oamenii și tradiția acestui popor, a rămas. Tot aici și-a întemeiat o familie și are doi copii.

Acum trei ani a avut curajul sa iși pună următoarea intrebare: "Cine este adevăratul Ricardo Caria?" Odată cu raspunsul a venit decizia prin care a hotărât că drumul său trebuie să se schimbe, pentru că din punct de vedere profesional nu se simțea împlinit. În plus, sufletul îi spunea că singura modalitate prin care ar putea să-și urmeze visul ar fi acela de a alege MUZICA- cea mai aprigă dintre toate pasiunile sale! Astfel a ales o noua cale, alimentat de o dorință arzatoare care îl inspiră să creeze și să ducă la bun sfârșit proiecte culturale prin intermediul cărora notorietatea lui devine tot mai mare.

Proiectul artistic pentru care s-a dedicat trup și suflet, pentru acest turneu, se numește “ Sempre Amalia”. Un proiect unic, o idee inedită, vizibilitate națională, mii de spectatori și un artist portughez, pentru care totul s-a dovedit a fi posibil.

”SEMPRE AMALIA” este cel de-al doilea turneu susținut de RICARDO CARIA, în cadrul proiectului său de promovare a culturii portugheze în România.
Amalia Rodrigues a fost o sursă de inspirație importantă pentru artiști, precum Dulce Pontes, Mariza, Ana Moura dar și pentru RICARDO CARIA.

Turnelul  „Sempre Amalia” se va desfăşura în prioada 11-21 aprilie 2016. RICARDO CARIA va susține 9 spectacole în țară: Bucureşti, Braşov, Sibiu, Deva, Cluj Napoca, Oradea, Timişoara și Arad (două spectacole) pentru a aduce pe scenă în anul 2016, povestea plină de mister a vieții Reginei Incontestabile a FADO-ului - așa cum Amalia Rodrigues este cunoscută pretutindeni. Amalia Rodrigues a fost și este cea mai mare referință culturală din Portugalia.

„Sempre Amalia” poate deveni spectacolul eveniment care va spune lumii întregi povestea de viaţă a celei pentru care: ,,În Fado singurul lucru care contează este simţirea.

Pentru ca Fado nu a fost creat ca să fie cântat. Pur şi simplu se întâmplă. Îl simţi! Fără să-l înţelegi sau să-l explici!”. Asta spunea Amalia Rodrigues despre muzica a cărei regină incontestabilă va rămâne pentru totdeauna cea mai mare referință.

Brașov – Teatrul Dramatic București – www.bilete.ro; www.bilet.ro; Sibiu - Sala Thalia Deva - Teatrul de Artă Cluj-Napoca - Casa de Cultură a Studenților (nr. Tel 0741.031.580) Timișoara - Sala Capitol Arad -Librăria Corina, Strada Mihai Eminescu, nr. 2 Oradea - Teatrul Regina Maria și la Casa de Cultura a Sindicatelor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod