Mostenirea lui Brancusi, in direct la TVR Cultural

13 Noiembrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza
Mostenirea lui Brancusi, in direct la TVR Cultural

Marian Voicu va dezbate in direct, la "Cultura fierbinte" de luni, 17 noiembrie, ora 20:00, problema mostenirii lui Brancusi.

Exista multe falsuri achizitionate de colectionarii autohtoni. Romanii sunt prea saraci ca sa se bucure de lucrarile originale ale sculptorului, iar in muzee si colectii private din tara exista aproximativ o suta de astfel de lucrari, jumatate dintre ele sculpturi.

Piata de arta din Romania nu are forta financiara pentru a tranzactiona operele lui Brancusi. Pe de alta parte, acestea stabilesc recorduri de pret la marile case de licitatii din SUA.
In plus, un sondaj de opinie international, initiat de revista "Time", a desemnat "Pasarea maiastra" sculptura secolului XX, considerand-o "o sinteza a formelor din natura, ce anticipeaza descoperirile tehnice din a doua jumatate a secolului".

Marian Voicu ii va provoca la o discutie despre problema mostenirii lui Brancusi pe invitatii sai: Andrei Brezianu, jurnalist din SUA, fiul scriitorului si cercetatorului Barbu Brezianu (autorul unor studii de referinta despre Constantin Brancusi) si criticul de arta Pavel Susara.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod