Monique Fradot, autoarea cartii "De ce el? De ce ea?", prezenta in Romania

Facebook Twitter Comenteaza
Monique Fradot, autoarea cartii

Editura Elena Francisc Publishing, in colaborare cu Institutul Francez, organizeaza in data de 19 martie, la ora 11.00, la Magazinul Plazza Mall - Bucuresti, lansarea cartii "De ce el? De ce ea? Forta vindecatoare a cuplului", in prezenta autoarei. Evenimentul va fi insotit de o sesiune de autografe in Magazinul Diverta din Plaza Mall.
In aceeasi zi, la ora 17.00, la Institutul Francez, sala Elvira Popesco, va avea loc conferinta de presa si lansarea cartii "De ce el? De ce ea?", in prezenta psihologului si psihoterapeutului Monique Fradot.
La eveniment vor mai participa Elena Francisc, editor, psiholog si psihoterapeut, alaturi de Profesor Universitar Dr. Mihaela Minulescu, psiholog, Presedinte al Asociatiei de Psihologie Analitica.
Autoarea va sustine la ora 19.00 conferinta cu tema "Forta vindecatoare a cuplului", iar in perioada 21-23 martie, Monique Fradot va anima un work-shop sub egida ATT (Asociatia de Terapii Transpersonale): "Forta vindecatoare a cuplului".
O carte extrem de apreciata la nivel international, "De ce el? De ce ea?" vorbeste despre cuplurile in care, dupa linistea primilor ani de convietuire, dialogul se intrerupe sau, chiar mai rau, relatia se transforma intr-un veritabil razboi.
Lucrarea de fata ne permite sa asistam la terapia acestor cupluri aflate in deriva. Este vorba despre o agresivitate neexprimata care, de cele mai multe ori, intrerupe contactul cu celalalt. Sau este vorba despre tipare transgenerationale care se perpetueaza, pe care le retraim fara sa stim acest lucru.
Monique Fradot este profesor si formator in Franta, Belgia, Canada si SUA. Este creatorul unui centru de terapie in nordul Frantei, unde lucreaza cu grupuri, dar si formeaza specialisti in problemele cuplului. De asemenea, a creat o serie de abordari originale in terapia sexuala si gestionare afectiva, printre care si metoda "vindecarii prin prezent".
"Prezentul ne vindeca" este o terapie transpersonala bazata pe constientizarea etapelor de evolutie interioara, pe fluiditatea emotiilor, sexualitate si genealogie.
In 1971, primul sau copil moare la nastere si doliul va fi lung si dificil. Incepe o terapie completa si diversa, face diferite stagii de pregatire care sa ii permita sa isi reconstruiasca "o casa interioara". In 1988, isi va pierde si sotul, care moare intr-un accident de masina. Doliul pe care il va tine il considera "magnific". Calatoreste timp de un an, deschizindu-se catre alte culturi: Antile, Asia si America de Nord.
Din 1990, se instaleaza in Normandia, unde infiinteaza centrul de terapii ATAMENVI: "Atachement, Amour, Energie Vitale".

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • feliks pe 15 Mar 2008, 17:21
    carte subiect de telenovela

    nu v-ati saturat de astfel de subiecte lacrimogene ?

    0
    0

  • Donna pe 15 Mar 2008, 03:15
    carte si autoare

    Autoarea pare o personalitate speciala si prin propria biografie si prin alegerea acestei modalitati de a-si exprima experienta si victoria asupra ei insasi, ca om. Imi doresc sa-i citesc cartea...ca sa inteleg ce se intampla cu partenerii din cupluri intrate in "razboi de guerilla" si cum pot fi ajutati sa-si traiasca viata ca oameni responsabili de propriul lor echilibru interior. Actiunea de promovare a vol. mi se pare notabila.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod