Monica Pop îi ia apărarea infirmierei care s-a pozat cu Gabriel Cotabiţă

După apariţia imaginii care a provocat o amplă polemică, în care infirmiera apare alături de cântăreţul aflat pe patul de spital, conducerea Spitalului de Urgență Floreasca s-a sesizat, iar și angajata a fost suspendată din funcție până la finalizarea anchetei. Prof. dr. Monica Pop spune că în fotografia respectivă se vede clar că artistul era conștient și că poza a fost făcută cu acordul lui.

Managerul general al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București consideră că nu există nimic scandalos în acea fotografie.

Monica Pop a afirmat că Gabriel Cotabiță era conștient în momentul când a fost făcută poza. "El era perfect conştient acolo, nu era intubat. Dacă a vrut să facă o poză cu infirmiera, nu înţeleg care e problema. Vedeţi că nu are niciun aparat pe el, e monitorizat doar. Dacă domnul Cotabiţă a fost de acord să facă acea poză, nu înţeleg care e impedimentul", a declarat Monica Pop pentru ziarul Ring.

Potrivit ziarului Click!, poza scandaloasă o poate costa o avere pe infirmiera imprudentă, întrucât Gabriel Cotabiţă o poate da în judecată, cerând daune morale consistente. "Este o încălcare a atribuţiunilor de serviciu şi a conduitei, ca asistentă sau infirmieră. Există o răspundere disciplinară, care merge până la desfacerea contractului de muncă. Dar şi spitalul poate fi tras la răspundere pentru fapta asistentei, care era în timpul serviciului, nu în timpul ei liber", a declarat avocata Codruţa Aaron.

"Daunele morale sunt la latitudinea instanţei...

Dar având în vedere că este un prejudiciu grav de imagine pentru Gabriel Cotabiţă, acesta poate cere daune morale, până la 50.000 de euro, atât asistentei, cât şi de la spitalul respectiv, întrucât este vorba de răspundere civilă delictuală pentru fapta angajatului. Oricum, asistenta respectivă merită şi o sancţiune penală. Practic, a abuzat de un om care nu se putea apăra", a mai spus avocata citată de Click!.

Carmen Mazilu, președinta Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, este de părere că doar Gabriel Cotabiță o poate salva pe infirmieră: "Dacă în cadrul anchetei pacientul declară că a fost cu acordul lui, situaţia se poate gândi din alt punct de vedere", a spus ea.

În opinia sa, marea greșeală pe care a făcut-o infiermiera a fost să publice fotografia cu Gabriel Cotabiță.
Carmen Mazilu crede că asistenții medicali nu ar trebui să se pozeze deloc cu pacienții, chiar dacă au acordul lor, tocmai pentru a evita orice probleme.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gabi pe 16 Iul 2015, 04:34
    Zau?

    Pe Monica Pop se vad (sau nu, daca tinem cont de poza) efectele curei draconice de infometare pe care a facut-o - cert e ca a slabit la creier si nu mai e capabila sa-si controleze gandurile. Si cu bijuteriile alea de prost gust de inspiratie interlopa ce era? Umbla cu lantul cainelui ca sa n-o ia vantul pentru c-a slabit (chipurile) prea tare? S-o-nvete cineva cum ar trebui s-arate un medic adevarat si ce-ar trebui sa declare (sau cum si cand ar trebui sa-si tina gura).

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod