Monica Davidescu: "Muncim pe brânci ca să plătim rata în franci"

Aurelian Temişan (42 de ani) şi Monica Davidescu (42 de ani) se numără printre românii care au un împrumut în franci elveţieni. Ei au folosit creditul pentru a se muta din apartamentul cu două camere într-o casă spaţioasă. La şase ani de la data la care au făcut împrumutul, ei s-au trezit că au de plătit de două ori mai mult şi sunt nevoiţi să-şi vândă şi casa mult visată.
Disperaţi, cei doi artişti au dat banca în judecată la sfârşitul anului trecut, însă recent cererea lor a fost anulată, scrie ziarul Click!. Ei sunt deciși să se lupte pentur a scăpa de povara ratelor. "A fost anulată pentru că vom deschide un alt proces, cu mai multe persoane aflate în situaţia noastră. Se pare că nu ni se dă importanţă dacă suntem singuri, aşa că facem front comun. Nu ştiu câţi suntem, am plătit un avocat care să se ocupe de treaba asta. Eu sunt nevoită să mă ocup de spectacolele mele, să muncesc pe brânci ca să plătesc rata", a declarat Monica Davidescu pentru ziarul citat.

"Din cauza acestor transformări de curs valutar, suma iniţială pe care am împrumutat-o s-a dublat.
Nici măcar comisionul nu l-am plătit. Din creditul iniţial nu s-a plătit aproape nimic. Nici în următorii 200 de ani nu voi plăti această rată! Creditul a fost făcut pe 37 de ani, dar cred că se va întinde pe 200 de ani. Eu m-am dus să împrumut în lei şi mi s-a spus că francul elveţian e cea mai bună variantă. Mi s-a impus, practic, şi am fost traşi pe sfoară de aceşti bancheri. Nu mai am nici posibilitatea să-mi termin casa. Am scos-o la vânzare, dar nu se vinde"
, a explicat actriţa.


Francul s-a apreciat joi pe pieţele externe imediat după anunţul Băncii Eleveţiei că renunţă la plafonul de 1,2 franci/euro. Cursul francului elveţian anunţat de Banca Naţională a României (BNR) a crescut luni cu 1,1%, la 4,4716 lei, un nou maxim istoric.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod