Mircea Baniciu, in concert la Sala Palatului

27 Noiembrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza
Mircea Baniciu, in concert la Sala Palatului

Mircea Baniciu va concerta pe 3 decembrie la Sala Palatului intr-un spectacol eveniment, intr-o formula unica alaturi de cativa dintre cei mai buni prieteni ai sai. Invitatii sai vor fi: Ioji Kappl, Costin Petrescu, Mircea Vintila, Marius Batu, Ioan Gyuri Pascu si Ana Baniciu. In cadrul acestui spectacol, artistul ii va avea alaturi pe cei de la trupa Pacifica, in componenta Teo Boar, Cristi Iorga, Marian Mihailescu si Vlady Cnejevici.

Toti spectatorii ce vor fi prezenti la concertul "Mircea Baniciu&prietenii lui" pe 3 decembrie la Sala Palatului vor primi gratuit un CD - maxi single care contine o avanpremiera a unui viitor album ce va fi prima productie realizata impreuna de Mircea Baniciu si Josef Kappl.
CD-ul va contine piesa "Pe Arges in jos" in trei variante: rock, folk si radio version.

Dupa despartirea de Phoenix, cei doi artisti au hotarat sa lucreze impreuna la un nou proiect explorand legenda bine-cunoscuta a Mesterului Manole. Celor doi li s-a alaturat Victor Carcu, autorul versurilor unor hituri celebre precum "Mugur de fluier" (Phoenix) sau "Esarfa in dar" (Mircea Baniciu), care a realizat in anii '70 un scenariu care va sta la baza versurilor acestui nou album.

Cu aceasta ocazie se va lansa pe piata si un album de colectie "Mircea Baniciu - vinyl collection" care contine patru CD-uri cu piesele originale aparute pe discuri vinil in anii '80 -'90: "Tristeti provinciale" (1981), "Ploaia" (1984), "Secunda 1" (1988) si "Secunda 2" (1992).

Fiecare album din aceasta colectie are povestea lui: "De exemplu primul EP iesit pe piata in 1979 contine patru piese inregistrate de mine doar cu chitara intr-un studio de televiziune.
Era o proba pentru emisiunea lui Vornicu. Am fost anuntat de cei de la Eletrecord peste cateva saptamani ca voi avea disc, si trebuie sa vin sa fac coperta. S-a vandut foarte bine, si a fost in fapt debutul meu ca artist solo. Cel de-al doilea este cunoscut ca 'albumul galben', datorita copertii, pentru ca nici acesta nu a avut titlu. Ar fi trebuit sa se numeasca 'Tristeti provinciale', dar am fost rugat sa schimb titlul pentru ca in acea perioada nu era bine sa fii prea trist. 'Secunda 1' si 'Secunda 2' sunt doua albume realizate pe versurile lui Dan Verona, inspirate din basmul.
Intre ele este o diferenta notabila, primul a fost facut inainte de '90 si usor cenzurat, iar al doilea in plina tranzitie. 'Secunda 2' a fost produs in doar 5000 de exemplare si pana acum nu a mai fost reeditat.", declara artistul.

Biletele pentru acest concert s-au pus in vanzare in reteaua magazinelor Diverta, Germanos, Carrefour Voyage, Music Shop, Librariile Carturesti, Magazinul Muzica, Sala Palatului si online pe www.bilete.ro, www.blt.ro, www.eventim.ro, www.ticketpoint.ro, pretul lor fiind cuprins intre 50 lei si 200 lei.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod