Miliardar român, în croaziera ce aminteşte de călătoria Titanicului

Cornel Tăbăcaru se află alături de soţia sa la bordul navei care a reluat duminică traseul Titanicului, la 100 de ani de la scufundarea celebrului pachebot în Atlanticul de Nord.
Cornel Tăbăcaru se află alături de soţia sa la bordul navei care a reluat duminică traseul Titanicului, la 100 de ani de la scufundarea celebrului pachebot în Atlanticul de Nord.

1.309 pasageri pornesc pe traseul făcut în urmă cu 100 de ani de pachebotul Titanic. Vasul Balmoral ce-i va duce în Atlanticul de Nord, deasupra epavei, a plecat duminică din portul Southampton într-o croazieră in memoriam, informează site-ul stirileprotv.ro, citat de agenția Mediafax.

Pasagerii fascinaţi de tragică poveste a Titanicului au plătit mii de euro pentru şansa unică de a călători pe acest vas ce redă fidel atmosfera de început de secol XIX.
Iar printre ei se află un miliardar român, dar şi câţiva membri ai echipajului, tot din România.

Miliardarul român Cornel Tăbăcaru se află la bord alături de soţia sa. El a cumpărat, încă de acum trei ani, primul bilet pus în vânzare pentru această croazieră, pentru suma de 50.000 de euro, rezervând cea mai scumpă cabină de pe vas.

"A fost pasiunea mea. Am citit enorm despre Titanic, iar de trei ani nu mă lasă să dorm, iar acum sunt aici. Luni este singură zi în care vom coborî, vedem nu ştiu ce oraş acolo în Irlanda.
Apoi nu ne mai mişcăm până în ziua de 14 (aprilie n.r.), la ora 11.40, când l-a atins gheţarul, şi până pe 15 (aprilie n.r.) la ora 2.10. Va fi o procesiune de «respect», adică vom arunca flori în ocean. Suntem deasupra, se va vedea pe sonar epava. Atunci este aşteptat cu elicopterul şi DiCaprio"
, a povestit Cornel Tăbăcaru.

Pasagerii şi-au comandat şi costume de epocă, special pentru călătorie, iar la bord vor răsuna acorduri ale unor melodii din secolul trecut. Iar cabinele, mobilierul şi meniurile sunt copie fidelă după cele din 1912.

Titanicul s-a scufundat pe 15 aprilie 1912, la primul său drum din Suthampton, Marea Britanie, la New York, în urma impactului cu un aisberg, accidentul cauzând pierderea a 1.517 vieţi.
Tragedia a inspirat numerose cărţi şi producţii de cinema şi televiziune.

Anul acesta, la împlinirea a 100 de ani de la scufundarea Titanicului, a fost inaugurat, pe 31 martie, la Belfast, un uriaş muzeu dedicat istoriei transatlanticului, de la întocmirea planurilor de concepţie şi până la naufragiul acestuia. Totodată, a fost lansat în 3D celebrul film "Titanic" (1997), regizat de James Cameron, cu Kate Winslet şi Leonardo DiCaprio în rolurile principale, relatează Mediafax.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
8 Aprilie 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod