Michelle Obama amenajeaza o gradina de zarzavat la Casa Alba

21 Martie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Michelle Obama amenajeaza o gradina de zarzavat la Casa Alba

Vineri, 20 martie, Prima Doamna a Statelor Unite ale Americii a inceput lucrarile la o gradina de zarzavat, situata in partea de sud a Casei Albe, relateaza "People". Astfel, Michelle Obama intentioneaza ca intreaga ei familie si invitatii de la Casa Alba sa se bucure de alimente proaspete si sanatoase.

Obama a declarat: "Vreau sa ma asigur ca familia noastra, personalul si invitatii care vor lua masa la Casa Alba vor avea acces la fructe si legume cu adevarat proaspete. Ceea ce am descoperit la fetele mele, care au 10 si, respectiv, sapte ani, este faptul ca legumele le plac mai mult daca sunt gustoase si proaspete.".

De asemenea, Prima Doamna a adaugat ca la Casa Alba va exista si un stup, o idee care nu este deloc pe placul micutelor Sasha si Malia, fiicele cuplului Obama: "Copiii mei nu sunt foarte incantati de acest lucru.
Dar vom incerca sa ne facem singuri si mierea.".


In gradina organica vor fi plantate 55 de tipuri de legume si fructe, inclusiv ardei iute, spanac, mazare, bostani, capsune, chimen si menta, iar legumele si fructele vor fi folosite de bucatari pentru prepararea meniului zilnic al familiei prezidentiale, dar si pentru dineurile si mesele speciale organizate la Casa Alba. Rasadurile vor fi plantate in urmatoarele saptamani, cu ajutorul elevilor unei scoli din Washington.

Gradina de zarzavat de la Casa Alba reprezinta o adevarata victorie pentru militantii din domeniul alimentar, care promoveaza consumul de alimente proaspete si sanatoase.
Mai mult decat atat, peste 100.000 de oameni au semnat o petitie online, prin care familiei prezidentiale i s-a solicitat demararea unui astfel de proiect la Casa Alba.

In prezent, numarul persoanelor care sufera de diabet si obezitate este in continua crestere in Statele Unite ale Americii.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod