Michael Schumacher, la 46 de ani: Fostul pilot plânge când îşi aude copiii şi soția

Fostul campion mondial la Formula 1, grav rănit într-un accident de schi pe data de 29 decembrie 2013, a împlinit sâmbătă 46 de ani.

Schumacher ”plânge la auzul vocilor copiilor săi şi ale soţiei Corinna, începe să recunoască feţele, arătând că este viu şi înţelege”, conform unor informaţii apărute în Corriere della Serra.

”Schumi plânge atunci când îşi aude copiii, vocea soţiei, câinii. În tăcerea camerei, o lacrimă cade pe faţa lui slabă. Acolo este viaţă, este puterea unui om care ne mişcă pe toţi. Avem lacrimile lui, simţurile lui”, a scris jurnalistul Giorgio Terruzi în ziarul italian.

Michael Schumacher s-a născut pe data de 3 ianuarie 1969, în localitatea Hurth, situată în vestul Germaniei, în landul Nordrhein-Westfalen.

El a debutat în Formula 1 la vârsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, în august 1991, în Marele Premiu al Belgiei, desfăşurat pe circuitul Spa-Francorchamps şi a obţinut prima victorie un an mai târziu, pe acelaşi circuit.

Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari), performanţă neegalată până acum, notează Mediafax.

Schumacher s-a retras prima dată din Formula 1 la finalul anului 2006, apoi a revenit în Marele Circ în 2010, atras de proiectul Mercedes, care cumpărase echipa Brawn GP.
Însă în trei sezoane petrecute la Mercedes germanul nu a mai arătat forma care l-a ajutat să intre în posesia celor şapte titluri mondiale. Michael Schumacher nu a reuşit în această a doua etapă a carierei decât un loc 3, la Valencia, în 2012, şi patru clasări pe locul 4.

O revenire în competiţii a lui Schumacher ar fi trebuit să aibă loc în vara anului 2009, când germanul ajunsese la un acord cu Ferrari pentru a-i lua locul lui Felipe Massa în cursele rămase până la finalul sezonului, după ce pilotul brazilian a fost rănit grav într-un accident produs la MP al Ungariei.
În final, Schumacher a revenit asupra acestei decizii, după ce medicii i-au recomandat să nu-şi reia activitatea, din cauza problemelor la gât.

Michael Schumacher se lovise la gât în luna februarie 2009, după ce a căzut de pe motocicletă, pe un circuit din Spania. Atunci, el a fost victima unei fracturi la baza craniului. De asemenea, el a mai suferit fisuri la o vertebră şi la o coastă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod