Michael Jackson, acuzat că a mituit cu 200 milioane de dolari familiile unor băieţi pe care i-a molestat sexual

Acuzaţiile de natură sexuală la adresa lui Michael Jackson nu au încetat nici după moartea acestuia


Wade Robson era un dansator celebru, în vârstă de cinci ani, originar din Brisbane, Australia, atunci când l-a întâlnit prima dată pe Michael Jackson.

Înainte de plângerea lui civilă, depusă în 2013, el a fost unul dintre cei mai mari susţinători ai megastarului şi a depus mărturie sub jurământ în procesul din 2005 în care Michael Jackson era acuzat de molestare sexuală, în California, declarând cu acea ocazie că nu a fost niciodată abuzat sexual de cântăreţ.

Wade Robson a jucat un rol cheie în achitarea lui Michael Jackson în acel proces. El spune acum că a trăit "în tăcere şi negare vreme de 22 de ani" şi susţine că avea vârsta de şapte ani atunci când Michael Jackson l-a molestat prima dată.

Wade Robson spune că megastarul l-a molestat prima dată la ferma Neverland, în timp ce sora lui dormea într-un dormitor separat, aflat la doar câţiva metri distanţă de al său.

Jackson a avut atât de mult succes în eforturile sale, încât clientul meu a suportat acte repetate de abuz sexual, de o natură scandaloasăAvocatul lui James Safechuck
O fostă cameristă a lui Michael Jackson, Blanca Francia, este aşteptată să depună mărturie în instanţă.
Potrivit presei americane, ea va spune că l-a surprins într-o zi pe megastar în timp ce făcea duş împreună cu Wade Robson, pe atunci în vârstă de nouă ani, şi că i-a văzut pe cei doi, pe jumătate îmbrăcaţi, în acelaşi pat.

Fondul care administrează averea megastarului a cerut anterior instanţei americane să respingă aceste acuzaţii, întrucât Wade Robson ar fi aşteptat prea mult timp înainte de a depune plângere şi pentru că Michael Jackson ar fi singura persoană care ar fi putut să demonteze acele acuzaţii, însă el a murit în urmă cu aproape şase ani.

Wade Robson, devenit între timp un coregraf care a colaborat cu Britney Spears şi Justin Timberlake, spune că nu a mai putut să lucreze în ultima vreme din cauza durerii provocate de abuzul comis de Michael Jackson.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat "This Is It Tour", care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra, notează Mediafax.

Medicul personal al cântăreţului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară şi a fost condamnat la patru ani de închisoare.
El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare.

În 2009, Michael Jackson dorea să revină pe scenă, în special pentru a evita falimentul, la cinci ani după ce fusese achitat în procesul de pedofilie, un scandal care îi afectase serios cariera.

Înainte de moartea sa, starul acumulase datorii de 500 de milioane de dolari, dar, după 2009, fondul care administrează averea megastarului - Michael Jackson Estate - în numele mamei şi al celor trei copii ai cântăreţului, a reuşit, graţie unor afaceri prospere, să încaseze peste 1,4 miliarde de dolari, potrivit unei cărţi despre imperiul Jackson, intitulată "Michael Jackson Inc.", lansată în Statele Unite în 2014.


Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod