Mesajul Andreei Raicu pentru vedete: "Aveţi grijă ce exemplu daţi! Nişte oameni ar putea să vă imite"

Andreea Raicu consideră că fiecare are dreptul la opinie, dar vedetele trebuie să se gândească foarte bine la modelul pe care îl oferă în societate


Totodată, vedeta explică de ce orice informaţie sau opinie pe care o vedetă o exprimă în public are o valoare mai mare. În opinia sa, rolul de model al unei persoane publice trebuie tratat cu toată atenţia: "Cred că e de datoria tuturor persoanelor publice să fie atente ce fel de mesaje transmit! Noi, cei la care se uită alţi oameni, noi cei pe care unii tineri îi plac, îi urmăresc şi îi transformă, fără să vrem şi poate chiar fără să vrea, în modele trebuie să avem clipă de clipă conştiinţa faptului că putem influenţă destine! Dacă eu, Andreea Raicu, spun că beau apă plată cu lămâie dimineaţă pentru că acest obicei îmi face bine şi mărturisesc asta pe pagina mea de Facebook sau într-un interviu, e posibil că nişte oameni să mă imite.

Văd cum arăt, ştiu că am un stil de viaţă sănătos, au încredere în mine că fac alegeri bune pe baza unei documentări riguroase şi atunci decid să urmeze un gest pe care eu îl fac. Oare nu s-ar întâmpla la fel dacă eu aş desconsidera un anumit obiect sau post TV sau chiar un om? Nu s-ar lua şi ceilalţi după mine din acelaşi raţionament? Eu cred că da! Şi astfel îmi e foarte clar că ceea ce fac, ceea ce spun e un model pentru oamenii care se uită la mine. Sunt conştientă de acest efect zi de zi! Mă gândesc mereu ce mesaje transmit şi mai ales cum îi influenţează pe ceilalţi.
Nu, numai pe cei care mă plac, ci şi pe cei care pot fi afectaţi de mesajele şi faptele mele."


"Dacă ignorăm o anumită categorie socială, nu înseamnă că ea nu există! Există şi are dreptul să fie tratată egal! Noi, persoanele publice, avem fani, avem şi detractori! Trebuie să ni-i asumăm pe toţi şi să nu îi rănim intenţionat pe nici unii dintre ei. Avem datoria de a ne purta onest cu toţi şi de a ne asumă total – nu numai când ne convine – rolul de modele.
Dragostea celor care ne plac o plătim cu responsabilitatea faţă de cei care nu o fac. Fiţi mai buni şi lumea o să fie mai bună!"
, a mai scris Andreea Raicu pe blogul ei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod