Mesajele șocante din telefonul lui Oscar Pistorius

Reeva Steenkamp, iubita sportivului paralimpic, i-a reproşat acestuia scenele de gelozie într-un mesaj trimis cu puţin timp înainte de a fi ucisă, spunând că o face "fericită 90 la sută din timp", dar uneori se teme de el.

La 27 ianuarie 2013, Reeva Steenkamp asista la logodna unuia dintre cei mai buni prieteni ai săi. Prin mesaje pe telefonul mobil, decriptate luni de un expert al poliţiei sud-africane, ea s-a plâns de comportamentul lui Pistorius: "De când ai revenit la Cape Town, mă agresezi tot timpul şi înţeleg că eşti bolnav, dar este o răutate. Nu am flirtat cu nimeni astăzi. Îmi face rău să văd că sugerezi aşa ceva şi că ai făcut o adevărată scenă pentru ca noi să plecăm mai devreme".

Reeva şi-a exprimat "decepţia" şi s-a plâns de o "relaţie dezechilibrată" în care el are dreptul să fie "furios" şi "distant", dar nu şi ea.

Şi a adăugat: "Uneori mă tem de tine, cum îmi vorbeşti şi cum reacţionezi.

Mă faci fericită 90% din timp şi suntem minunaţi împreună, dar nu sunt o oarecare cu care vrei să te distrezi. De ce să continuăm? Mă agresezi şi te plângi că nu-ţi plac vocea mea şi accentul meu".

Acest mesaj contrazice versiunea lui Oscar Pistorius în care spunea că în seara de Sfântul Valentin 2013, cu câteva ore înainte de crimă, el şi Reeva erau "foarte îndrăgostiţi", notează agenția Mediafax.

Un alt mesaj găsit în telefonul mobil al Reevei confirmă că Pistorius era foarte îngrijorat de faptul că apăruse în presă incidentul de la Tashas, un restaurant Johannesburg, unde a descărcat pistolul unui prieten, Darren Frescoe, fiind aproape de a răni un alt prieten aflat cu ei la masă, în ianuarie 2013.

"Te rog, îngerul meu, nu spune nimic nimănui.
Darren a spus tuturor că totul este din vina lui. Nu se poate să apară aşa ceva. Băieţii mi-au spus că nu vor zice nimic"
, a scris Pistorius.

Oscar Pistorius este judecat, din data de 3 martie, la Pretoria, pentru uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013.

Pistorius nu a negat niciodată că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp, dar a susţinut încă din prima zi că este vorba de o neînţelegere. El a spus că a crezut că în casă i-au intrat hoţi şi că a tras focuri de armă fără să ştie că Reeva s-a trezit pentru a merge la baie.
Sportivul riscă o condamnare la 25 de ani de închisoare, în cazul în care se va dovedi că a fost crimă cu premeditare, relatează Mediafax.

Reeva Steenkamp, în vârstă de 29 de ani, era fotomodel sud-african şi prezentatoare TV.

 

Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod