Matinee pentru mamici

Facebook Twitter Comenteaza
Matinee pentru mamici

Ati fost vreodata cu bebelusul la film? Atunci probabil ca urmatoarea scena va este foarte familiara:

Pe ecran, actiunea se incinge si dialogurile se precipita. La replica cheie, din sala se aude un planset. Imediat, capetele se intorc brusc spre mama "vinovata" si un val de tataituri, ssssssss si remarci dezaprobatoare se revarsa asupra inocentului care a indraznit sa tulbure linistea spectatorilor.

De groaza unei asemenea reactii, multe mame renunta la placerea cinematografului in perioada concediului de maternitate, asteptand ca bebelusul sa creasca  suficient pentru a fi disciplinat in sala de spectacol.

Un grup de mamici din Timisoara si Iasi au fost scutite insa de aceasta asteptare inca din iunie, cand multiplexurile Cinema City au lansat "Cinemama", un program lunar gandit special pentru femeile cu bebelusi intre 0-18, care duc dorul unui film nou si bun, dar nu vor sau nu pot sa se desparta de copil pe durata acestuia. "Mai iesim si noi din casa, ne mai distram", a zambit una din timisorencele participante la "Cinemama", remarcand ca diferenta fata de un spectacol normal este foarte mare.

Ea consta in modificarea conditiilor normale de vizionare pentru a se adapta prezentei bebelusilor in sala.
Schimbarile se simt inca de la intrare: spectacolele pentru mame au loc in afara programului normal de functionare a cinematografului gazda, pentru a asigura maximul de intimitate. Prezenta persoanelor fara copii este descurajata, din acelasi motiv, iar barbati nu au acces in sala de spectacol. In schimb, se permite accesul carucioarelor.

Fiecare spectatoare are la dispozitie doua locuri, la pretul unui singur bilet. Aerul conditionat, sonorul si luminozitatea sunt reglate astfel incat simturile delicate ale bebelusului sa nu fie deranjate si sa nu existe riscuri pentru sanatatea acestora.

Aceste caracteristici sunt comune tutor programelor de cinematograf pentru mame si bebelusi in intreaga lume. In Romania, organizatorii Cinemama au luat cateva masuri suplimentare: in cadrul Cinemama nu sunt propuse filme de actiune, sau filme care contin violenta, zgomote, sau efecte vizuale deranjante, astfel incat copiii sa poata dormi. De altfel, cu prilejul primei editii Cinemama, din 10 iunie, micutii au si adormit, rezistand cu brio la un film de peste doua ore si la hohotele ocazionale de ras ale mamelor. Spectatoarele ne-au dezvaluit ca secretul este alaptatul: acesta fiind permis si facilitat de conditiile din sala, bebelusii s-au linistit si au facut nani.


Pentru urmatoarea editie a "Cinemama", programata pentru 8 iulie la ora 11,  Cinema City si-a propus mai mult: o masa de infasat, prosopele si servetele de una folosinta pentru igiena copiilor, si bineinteles, un film bun.  Calendarul programului continua cu spectacole "Cinemama" in  12 august, 9 septembrie si 14 octombrie.


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod