MasterChef: Au mai rămas 10 concurenţi

Pe măsură ce finala se apropie, rândurile se strâng la “MasterChef”. Săptămâna aceasta cei trei juraţi au mai făcut încă două eliminări, astfel că Rareş şi Ioana au lăsat şorţurile şi au părăsit competiţia. Zece concurenţi au mai rămas în cursă, concurenţi care marţea aceasta au avut parte de probe inedite şi de noi provocări.
Rares a fost primul eliminat al serii, asta dupa ce nu a reusit sa treaca de Testul sub presiune. Juratii au vrut sa vada cate tipuri de carne pot recunoaste concurentii. Asa se face ca cei intrati la Testul sub presiune au avut in fata ochilor o multitudine de feluri de carne, de la pulpa de porc, miel sau ied, la gasca, porumbel, burta de vita si ton, informează Pro TV.

Mecanismul a fost simplu: cine a reusit sa ghiceasca cele mai multe tipuri de carne s-a salvat si a intrat in urmatoarea proba a serii. Daca Nicursor, crescut la stana, a ghicit foarte multe feluri de carne, Ana, obisnuita si ea sa mearga la vanatoare cu iubitul ei s-a impotmolit si nu a ghicit decat trei tirpuri de carne. Cu toate acestea, cel care a dat gres si a platit cu sortul a fost Rares, care, cu parere de rau si suparare ca a gresit pentru ca nu a fost mai atent, a numit doar o specie de carne, asa ca si-a salutat colegii si a parasit concursul.

“Prost sunt, mai”, a exclamat acesta suparat. “Nu-mi vine sa cred, asta e. Mai aveam atatea de oferit si… s-a inchis. MasterChef e un vis, o aspiratie. O sa-mi fie dor”, a mai spus acesta cu lacrimi in ochi.

Cea de-a doua proba a serii i-a adus pe concurenti fata in fata cu trei figuri indragite ale primului sezon “MasterChef”.
Andreea Moldovan, Sidia Sissoko si Bogdan Alexandrescu s-au reintors marti seara in platoul “MasterChef” si si-au asezonat intrarea cu emotii si nostalgie.

Fiecare dintre cei trei a marturisit ca a retrait emotiile competitiei odata revenit in bucataria “MasterChef”. Daca Sissoko a ales sa pregateasca o rulada de iepure umpluta cu banza de capra, rucola si struguri cu reductie de otet balsamic si vin rosu, Dexter a mizat pe un preparat din peste cu pesto de busuioc cu vanilie, piure de telina si varza rosie, iar Andreea a decis sa indulceasca un pic atmosfera cu un desert pe baza de lapte, ile flottante personalizat.

Dupa o demonstratie de maiestrie in bucatarie, timp in care cei trei invitati au aratat ca fac onoare sortului “MasterChef” pe care l-au purtat, a venit randul concurentilor sa gateasca. Acestia au fost nevoiti sa reproduca cele trei preparate speciale pe care le-au gatit Andreea, Dexter si Sissoko.

Presati de timp, multi au intampinat dificultati in a reproduce cele trei preparate, multi au gresit ba mousse-ul de ciocolata, ba crema de lapte, Mihai a ramas fara oale si si-a varsat nervii pe Nicusor, in vreme ce Maria Secriueriu a inteles foarte tarziu ca trebuie sa prepare nu unul, ci toate cele trei platinguri.

“Mie mi-a lipsit organizarea, chiar am fost pierduta”, a recunoscut Aida.
“Am vrut sa fac totul treptat”, a spus si Ana aproape plangand, cand si-a dat seama ca nu mai are timp. “Mi-am bagat cutitul in deget”, a exclamat Maria Pop cand si-a dat seama ca s-a taiat.

La final, dupa ce juratii au gustat din preparatele lor, dupa ce au analizat cu atentie aromele din farfurii, au dat si verdictul: Ioana si-a luat ramas bun de la toata lumea, incurajata totusi de cei trei chefi sa nu abandoneze niciodata aceasta pasiune si sa continue sa gateasca cu la fel de multa daruire. “Cel mai mult imi pare rau ca nu am putut sa ajung in finala, sa castig acel premiu de 50.000 de euro care m-ar fi ajutat sa ma intorc mai repede in Romania. O sa ma intorc inapoi in Cehia, dar sper ca pentru putin, pentru ca visul meu este sa ma intorc si sa muncesc in Romania”, a spus Ioana. Farfuria care a primit cele mai multe laude la aceasta proba a fost cea a lui Nini.

La finalul probei, uimiti de haosul si dezastrul facut in bucatarie, cei trei jurati au luat decizia de a-i pune pe toti la treaba, sa curete bucataria si sa lase luna in urma lor. Pentru ca intr-o bucatarie profesionista nici un angajat nu isi permite sa lase murdarie si dezordine, chefii au vrut ca toti concurenti ramasi in joc sa simta pe pielea lor ce inseamna sa faca curat si sa lase ordine dupa o zi grea de munca si gatit.
Asa ca nimeni nu a plecat la culcare pana cand bucataria nu a stralucit de curatenie.

Ramasi in numar de 10, concurentii au fost impartiti in doua echipe, rosie si albastra pentru urmatoarea proba in deplasare: la munte, acolo unde au avut de pregatit in aer liber mancare pentru vanataorii de munte. Cele doua trupe, cea albastra condusa de Alex si formata din cele doua Marii, Mihai si Ana si cea rosie condusa de Nini si formata din Aida, Traian, Nicusor si Victor au ajuns la munte, acolo unde juratii si Razvan Fodor ii asteptau deja cu indicatii precise.

Acestia au fost nevoiti sa isi aleaga singuri meniul, care insa sa includa si ciorba si carnati facuti de ei de la A la Z. In scurt timp a inceput sa ninga, asa ca frigul le-a dat de furca. Ana, insarcinata, a fost protejata de toti, insa i-a asigurat ca poate merge mai departe in aceasta proba. Cu toate acestea, cu lacrimi in ochi, a marturisit ca Maria Pop i-a spus vorbe grele si ca a sfatuit-o sa se retraga din concurs ca sa-si menajeze sarcina, pentru ca nici un titlu sau vreo suma de bani nu merita sa isi puna copilul in pericol. Suparata, Ana a inceput sa planga si a marturisit ca Maria a speriat-o cu astfel de vorbe, insa Nini si ceilalti i-au luat apararea.

In frig, cu zapada batandu-i in obraji, cu focurile gata sa se stinga, concurentii au indurat conditiile meteo pentru a pune masa la timp pentru vanataorii de munte.
Nini a fost sarbatorit chiar in timpul acestei probe pentru ca era ziua sa de nastere, astfel ca a primit un tort din partea intregii echipe, apoi toata lumea a ciocnit pahare cu ceai fierbinte.

Problemele nu au intarziat sa apara: echipa albastra a ramas fara mate pentru carnati, dupa ce acestea au fost puse in apa prea calda. Alex, seful echipei albastre, a incercat sa obtina cativa metri de mate de la echipa adversa, numai ca a fost constant refuzat de Nicusor, care a fost ferm din start. Cu toate acestea, albastrii nu au cedat si au insistat la seful echipei rosii, Nini. In cele din urma, Victor a fost cel care i-a ajutat sa puna si ei pe masa carnati proaspat pregatiti. In varful muntilor, juratii i-au supravegheat cu atentie si le-au dat sfaturi pretioase concurentilor pentru a termina la timp si pentru a-i servi pe vanatorii de munte. “Au ajuns sa gateasca ca niste bucatari”, a spus bucuros chef Florin la finalul probei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod