MasterChef: 3 concurenţi care au lăsat juriul cu gura plină

E greu să convingi juriul de la MasterChef, dar să-l mai şi impresionezi, ei bine aşa ceva nu reuşeşte oricine. Şi totuşi, la ediţia de marţi a show-ului de gătit, trei concurenţi i-au dat gata pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Ştefănescu. Nu numai că au primit sorţul, dar au smuls şi aprecierile juraţilor, care nu mai pridideau din a gusta preparatele delicioase.

E greu să convingi juriul de la MasterChef, dar să-l mai şi impresionezi, ei bine aşa ceva nu reuşeşte oricine. Şi totuşi, la ediţia de marţi a show-ului de gătit, trei concurenţi i-au dat gata pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Ştefănescu. Nu numai că au primit sorţul, dar au smuls şi aprecierile juraţilor, care nu mai pridideau din a gusta preparatele delicioase.

Etapa preselecţiilor pentru "MasterChef" s-a încheiat marţi, în ediţia difuzată de la ora 20.30 la Pro TV. Tot atunci a început şi etapa următoare, cu o probă eliminatorie, teoretic banală, dar care necesită pricepere şi mare precizie - tocarea cepei.

În noua ediţie, un taximetrist, o contabilă şi un învăţător au încercat să-i convingă pe cei trei juraţi că merită şorţul "MasterChef". Contabila a mizat în competiţie pe un inedit preparat de origine coreeană, iar o altă concurentă a adus în faţa juraţilor un platou exotic de paella cu fructe de mare.

N-au lipsit nici preparatele tradiţionale româneşti, precum sărmăluţele.
Şorţul "MasterChef" nu se obţine însă uşor, astfel că juraţii au împărţit fără milă în stânga şi-n dreapta verdicte dure, de genul "e sub nivelul oricărei bucătării".

Nimeni n-ar fi crezut că cei trei chefi care au speriat concurenţii pot fi îmblânziţi şi transformaţi în fani ai unor aspiranţi la şorţul de MasterChef. "Cred că sunt puţin mai mândru decât dumneavoastră", a spus Florin Dumitrescu în faţa unui preparat gătit ca la carte, în timp ce un alt concurent a fi de-a dreptul copleşit să audă că a gătit cel mai bun preparat de la "MasterChef".

Un cotlet de oaie cu chutney de fructe de pădure gătit perfect a topit instantaneu orice reţinere a juriului. Felul în care arăta preparatul, dar şi gustul i-a convins pe juraţi. Nicolae Lungu, în vârstă de 30 de ani, este director de vânzări, a dat rapid răspunsurile la întrebările lui Sorin Bontea şi a dovedit că ştie cu ce se mănâncă...
gătitul.

Florin Dumitrescu aproape că i-a lins farfuria lui Sorin Minda când a gustat cotletul de porc la tigaie cu piure şi sos de gutui şi scorţişoară. "Arată genial!", a exclamat Florin în timp ce se pregătea să guste. "Ar fi bine, ar fi frumos", a murmurat concurentul, aşteptând timid verdictul. "Păcat că trebuie să guste şi ei", a spus Florin Dumitrescu, în timp ce înfuleca cu poftă.

În vârstă de 43 de ani, Sorin Minda este agent de vânzări şi i-a uimit pe juraţii de la MasterChef cu talentul lui. "Aveţi idee ce înseamnă ca trei chefi ca noi să vă lase farfuria goală?", l-a întrebat Sorin Bontea. "145 de farfurii am gustat. Asta este prima pe care am golit-o", a spus, la rândul lui, Florin Dumitrescu. "Parcă mai este nevoie să-i spui omului după ce-i mănânci omului toată mâncarea?", a adăugat Cătălin Scărlătescu.

Cătălin Scărlătescu a fost foarte impresionat şi de ciorba de peşte "Seven Seas" gătită de Filip Alexandru.

"Cătălin, vrei şi un scaun?", l-a întrebat Sorin Bontea pe colegul lui din juriu când a văzut că acesta nu mai lăsa farfuria din mână. "Te rog frumos!", i-a răspuns nonşalant Cătălin.
După ce a mâncat, el a ţinut să-l prezinte pe Filip Alexandru şi celorlalţi concurenţi aflaţi afară şi să le spună că aşa trebuie să gătească un concurent de la MasterChef. În vârstă de 30 de ani, Filip este agent de intervenţii acvatice şi e pasionat de scufundările în Marea Neagră.

O impresie foarte bună a făcut şi Magdalena Roxana Nicolae, care a pregătit un fel de mâncare coreean. "Asta înseamnă frumuseţe", a spus Bontea. Când a văzut că doamna Margareta ştie să gătească şi că ceilalţi colegi ai lui nu se mai dezlipesc de farfurie, Sorin Bontea le-a spus: "Voi ce faceţi, v-aţi apucat de mâncat?".

El a chemat-o pe Magdalena lângă el să-i lase pe cei doi să mănânce şi i-a oferit şorţul râvnit.

"Dacă i-aţi făcut să mănânce amândoi în felul ăsta şi tot mănâncă de dimineaţă, dă-mi voie să te felicit, vă mulţumim pentru aşa ceva", i-a spus Bontea. "Mai dă-i şi din partea mea unul", a spus Cătălin Scărlătescu.

Vezi aici şi aici imaginile cu juraţii de la MasterChef impresionaţi de mâncarea pe care au gustat-o!

 

5 Aprilie 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod