Marilyn Monroe - dosarele medicale, vândute la licitaţie

Documentele care au dezvăluit faptul că artista americană a efectuat mai multe operaţii estetice, au fost vândute cu 25.600 de dolari la o licitaţie organizată duminică de casa Julien's Auctions în cartierul Beverly Hills din Los Angeles.
Licitaţia a fost consacrată unor obiecte personale care au aparţinut mai multor staruri hollywoodiene şi personalităţi, precum Elizabeth Taylor, Julie Andrews, Greta Garbo şi prinţesa Diana, relatează agenția Mediafax.

Scoaterea la licitaţie a dosarelor medicale ale lui Marilyn Monroe a stârnit curiozitatea publicului, pentru că ele conţin mai multe radiografii ale feţei starului şi informaţii despre operaţiile pe care aceasta le-a suferit.

"Zvonurile despre operaţiile estetice suportate de Marilyn Monroe continuă să fascineze publicul" şi rămân învăluite în "mister", se afirma într-un comunicat emis de casa organizatoare înainte de licitaţie.

Dosarele "înlătură dubiile despre acele intervenţii medicale şi oferă noi detalii despre operaţiile care au transformat-o pe Marilyn Monroe într-o epocă în care chirurgia estetică nu era o practică populară", se afirmă în acelaşi comunicat.

Graţie acestor documente s-a aflat că vedeta americană a suportat o intervenţie la nivelul bărbiei şi o alta la nas încă din 1950, pe când avea doar 24 de ani.
Dosarele medicale au dezvăluit, totodată, că Marilyn Monroe a suportat un avort spontan în urma unei sarcini extrauterine, în 1957, la New York. Ultimul dosar este datat din 7 iunie 1962, cu două luni înainte de moartea actriţei. El descrie o căzătură suportată de vedeta americană în casa ei, care i-a cauzat un hematom şi o mică fractură la nivelul nasului, notează Mediafax.

Suma obţinută pe dosarele medicale ale lui Marilyn Monroe nu a fost cea mai ridicată înregistrată la această licitaţie de un obiect al starului: un trofeu Redbook primit în 1952 a fost adjudecat pentru 62.500 de dolari, iar o serie de fotografii realizate în timpul războiului din Coreea, inclusiv drepturile asupra acestora, a fost vândută pentru 50.000 de dolari.

Printre alte obiecte vândute la această licitaţie s-au numărat o rochie creată de Catherine Walker pentru prinţesa Diana (75.000 de dolari), o valiză care i-a aparţinut Gretei Garbo (12.500 de dolari), rochia de mireasă purtată de Julie Andrews în filmul "Sunetul muzicii" (22.500 de dolari), precum şi un mantou al actriţei Elizabeth Taylor (25.000 de dolari).


Foto: AFP/Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod