Maratonul Internaţional al Copiilor, pentru dreptul la viaţă al copiilor din România

19 Octombrie 2012
Facebook Twitter Comenteaza
Maratonul Internaţional al Copiilor, pentru dreptul la viaţă al copiilor din România
În fiecare oră, în lume, 780 de copii mor înainte să împlinească vârsta de 5 ani. În România, 2264 de copii au murit în 2011, în primii cinci ani de viaţă.  Cu ocazia Zilei Internaţionale a Alimentaţiei, Save the Children International organizează un eveniment de amploare în care mai mult de 20.000 de copii din peste 40 de ţări aleargă pentru copii. Scopul este acela de a atrage atenţia liderilor lumii asupra problemelor de malnutriţie şi asupra mortalităţii în rândul copiilor mai mici de 5 ani.


Cei 245 de copii români participanţi la acest Maraton Internaţional, proveniţi de la Cluburile Sportive ale sectoarelor 1, 2, 3 şi 6 din Bucureşti, Clubul Sportiv Dinamo, Colegiul Național Mihai Eminescu, Școala Nr. 102 General Eremia Grigorescu şi Şcoala 141 din Bucureşti, doresc să atragă atenţia autorităţilor româneşti, prin acest manifest sportiv unic în lume, asupra importanţei creşterii bugetului Programului pentru Sănătatea Mamei şi Copilului, dezvoltării de programe medicale şi sociale în comunităţile dezavantajate, precum şi asupra necesităţii implementării în şcoli a unor proiecte de informare cu privire la un stil de viaţă echilibrat – alimentaţie sănătoasă şi sport.


Primii 195 de metri ai Maratonului Internaţional al Copiilor vor fi alergaţi de către: Gabriela Szabo, Andi Moisescu, Cristina Pocora, Camelia Mihalcea Macoviciuc, Doina Ignat, Dan Cruceru, Melania Medeleanu, Monica Roşu, Diana Oprea, Grigore Cartianu, Gabi Solomon, personalităţi cărora le mulţumim pentru susţinerea cauzei programului ‚Fiecare copil contează’. La nivel naţional, 23% dintre copii au o dezvoltare fizică dizarmonică (conform unui studiu al Institutului Sănătăţii Publice şi al Centrului  Naţional de Evaluare şi Promovare a Stării de Sănătate, desfăşurat în 2010 pe un eşantion de 476.531 de copii preşcolari şi şcolari).
Dintre aceştia, 25% sunt din mediul urban şi 17% din cel rural. În urban predomină dizarmonia cu plus de greutate, iar în rural cea cu minus.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod