Mandinga, periplu turistic din "Tara Sfanta" pana in Cuba

de Ileana Voicu Ghinea, 18 Februarie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Mandinga, periplu turistic din

Inainte de spectacolul pe care Mandinga il va sustine in luna martisorului in Bucuresti, membrii trupei s-au bucurat de o bine meritata vacanta, care i-a purtat atat in orase de pe "batranului continent" precum Koln, Amsterdam sau statiunea de ski austriaca Solden, cat si pe meleagurile "sfinte" ale Israelului. Mandinga a profitat de cele cateva zile libere si pentru o vizita in Cuba, tara care a inspirat si cel mai nou proiect al trupei, spectacolul "Historia de un Amor". Conceput sub forma unei piese de teatru muzical, spectacolul considerat  cel mai romantic eveniment muzical al anului, va avea loc pe 21 martie, la Sala Palatului din Bucuresti.

Proaspat intorsi din vacanta, membrii Mandinga s-au declarat cu adevarat impresionati de locurile pe care au avut ocazia sa le descopere, itinerariul calatoriei incluzand pe langa vizite in orase europene precum Koln, Amsterdam si Solden, si o calatorie spirituala in cultura "orasului sfant", Ierusalim.
"A fost o vacanta pe care am petrecut-o asa cum ne-am dorit fara prea multe pregatiri prealabile. Austria ne-a epuizat fizic. O oboseala placuta, totusi. Am tras de corpurile noastre pana in ultima zi, parcurgand toate partiile din statiune", a declarat Alex, trompetistul Mandinga, in timp ce vizita la Ierusalim a devenit "o calatorie mai mult decat binevenita, dorindu-ne sa ajungem aici inca din copilarie". Veche localitate istorica cu o puternica incarcatura religioasa, Ierusalim este considerat oras sfant in iudaism, crestinism si islam, dar si o veritabila locatie turistica ce atrage milioane de pelerini la vestigiile sfinte in fiecare an.

Printre locurile vizitate de membrii Mandinga in aceasta mini-vacanta s-au numarat si cateva localitati cubaneze, adevarate puncte de inspiratie pentru viitorul spectacol al trupei.
Unul dintre acestea,  Santiago de Cuba, cel mai important oras cubanez dupa Havana, este de altfel si orasul natal al solistului trupei, Alejandro, acesta profitand de clipele de vacanta pentru a-si vizita familia. “De fratii mei mi-a fost foarte dor. Intalnirea cu ei simt ca m-a implinit. Prieteni vechi revazuti, petreceri "con la familia", tanjeam dupa ele. Ma intorc in Romania complet refacut si cu o pofta nebuna de cantat“, a declarat Alejandro.

Calatoria in Cuba i-a purtat pe membrii Mandinga si in Varadero, unul dintre cele mai mari orase turistice din zona caraibeana. Supranumit si Playa Azul ("plaja albastra"), Varadero atrage anual sute de mii de turisti atat datorita panoramelor exotice fermecatoare, cat si numeroaselor atractii turistice precum Parcul Natural Hicacos, pestera Ambrosio, lacul Mangon dar si salina La Cavalera, una dintre primele saline construite de spanioli in Cuba.


Dupa acest periplu turistic impresionant, membrii Mandinga s-au intors in sala de repetitii unde se pregatesc intens pentru cel mai romantic spectacol al anului: "Historia de un Amor". O adevarata premiera pentru publicul roman, show-ul promite fanilor trupei si iubitorilor de muzica latino o incursiune in istoria muzicii salsa intr-un spectacol uimitor, ce va aduce in prim plan povestea de iubire a doi tineri, marcata de contextul politico-social dificil al vremurilor pe care le strabate, povestea incepand in Cuba anilor '60, continuand in Miami anilor '80 si sfarsindu-se chiar in Bucuresti-ul zilelor noastre.

Biletele pentru acest spectacol sunt disponibile on-line, pe www.myticket.ro, precum si in reteaua magazinelor Diverta, la urmatoarele categorii de preturi in functie de pozitia in sala: 45, 60, 75, 90 si 110 lei.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod