Mandinga a sarbatorit 5 ani de existenta, cu muzica si dans

Facebook Twitter Comenteaza
Mandinga a sarbatorit 5 ani de existenta, cu muzica si dans

SalsaFest - festivalul de latino inventat de Mandinga si care a marcat aceasta sarbatoare - s-a desfasurat intre 4 si 6 aprilie la Rin Grand Hotel din Bucuresti. Succesul primului festival si congres international de salsa din Romania l-a determinat pe Sergiu Stoiadin, managerul Mandinga, sa anunte deja cea de-a doua editie a festivalului-congres: 3-5 aprilie 2009.

Cei mai mari maestri ai dansului salsa din lume au sustinut workshop-uri. Dansatori autohtoni, avansati sau incepatori, au invatat noi modalitati de exprimare in arta dansului.
Mark Chaventre si Natacha Mercier-Chaventre din Elvetia, fratii Vazquez - Luis, Francisco si Johnny, inventatorii stilului L.A. Salsa, coregrafii filmelor "Dirty Dancing" si "Dance With Me", impreuna cu partenerele - Melissa Fernandez, Carolina Victoria Cerisola, Stephanie Stevenson, Jennifer Sylva, au tinut show-uri de dans uimitoare si i-au convins pe multi sa se apuce de salsa. In afara de spectaculozitatea si dificultatea figurilor de dans, fratii Vazquez au incantat prin talentul actoricesc, prin creativitatea si carisma, fiecare show fiind un adevarat regal.

La workshop-uri, aproximativ 300 de dansatori veniti din toata tara au studiat in pasi de dans sambata, 5 aprilie, si duminica, 6 aprilie, cinci ore pe zi.


Duminica seara, Mandinga a sustinut concertul de trecere spre o noua etapa. Intr-o componenta cristalizata relativ recent, trupa a dat examen in fata colegilor de breasla, a reprezentantilor mass media, a fanilor si a publicului de latino. Alex, Chupi, Ella, Alejandro, Florin, Bazooka, Zah, Tony, El Nino si Omar Secada au sustinut un show adevarat, gandit si pregatit pana la cel mai mic detaliu.

In premiera, Mandinga a oferit celor care le-au fost alaturi la ceas aniversar "Te di un anillo" - varianta latino a celebrei piese Holograf "Ti-am dat un inel".
La "Donde", chiar si membrii Mandinga au fost surprinsi de aparitia Andrei C. (protagonista din videoclip), care si-a jucat rolul in continuare. Alejandro i-a cantat la ureche si a continuat concertul cu doua buze rosii pe obraz... Johnny Vazquez si-a demonstrat calitatile de show-man inca o data, cantand impreuna cu Mandinga.

Momentul cel mai asteptat al serii a fost "Besame Mucho", cantata de doua ori, impreuna cu Florin Piersic. In stilul inconfundabil, maestrul a tinut un discurs si i-a "alintat" pe membrii Mandinga asa cum numai el stie sa o faca: "Am venit sa ii ajut si pe amaratii astia...
Mandinga, sunteti extraordinari!".

Le-au fost alaturi colegii de la Sistem (Zoli, Cici, Nashu si Phlo) si Senzor, Dani Otil (Antena1), Bogdan Pavlica (Radio Romania), Miki si multi altii.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod