Lucrarile de grafica Eva Cerbu, expuse la Muzeul National al Taranului Roman

Lucrarile de arta ale graficienei Eva Cerbu (1924 – 2008) vor putea fi admirate, incepand cu 2 iunie, la Muzeul National al Taranului Roman din Bucuresti.
Peste 250 de lucrari (desen, gravura, tehnica mixta, ulei pe panza), provenind atat din colectia artistei, cat si din colectii particulare, vor fi expuse in Sala Tancred Banateanu.

Cu aceasta ocazie se va lansa si catalogul expozitiei, “Eva CERBU – monografie”, publicat la Editura UNARTE si Editura ARGO. Textul critic este scris de Adrian Buga,  prefata de Yvonne Hasan, fotografiile lucrarilor sunt realizate de Victor Bortas, iar conceptul grafic ii apartine lui Alexandru Braniste (SquareMedia).

Intrucat inca din 1970 Eva Cerbu isi dorea sa imprime tesaturi, anul acesta, aceasta dorinta s-a materializat prin realizarea colectiei CARUSEL de catre designerul Andreea Buga. La Muzeul National al Taranului Roman vor fi prezentate piese vestimentare deosebite din materiale naturale matase, bumbac, in si bambus organic, imprimate digital cu cele mai frumoase lucrari ale Evei Cerbu.

In perioada 2 iunie – 17 iulie, vor avea loc, saptamanal, in fiecare joi, de la ora 18.00, conferinte sustinute de specialisti in domenii complementare artei grafice, iar sambata, de la ora 11.00, studiouri de creatie artistica dedicate copiilor.

Prin aceste actiuni se doreste apropierea publicului larg spre artele plastice si sa se creeze un cadru interactiv care sa favorizeze, printr-o atmosfera deschisa si accesibila, primirea unui flux de informatie creativ intre toate domeniile adiacente.

Programul conferintelor


9 iunie 2016, ora 18.00

Contextul artei in lumea modei si fashion PR

Noemi Meilman PR si Vicki Nicola vorbesc despre PR de arta si contextul artistic care determina alegerea unei opere de arta pentru crearea unei piese vestimentare.


16 iunie 2016, ora 18.00

Fuziunea IT si Arta

George Buhnici, trend setter in tehnologie, prezinta noi aplicabilitati ale artei prin tehnologie si, impreuna cu Adrian Buga, critic si istoric de arta, integreaza componente IT in arta.


23 Iunie 2016, ora 18.00

Eticheta si protocol

Raluca Michailov, General Manager la BP Publishing Media, si Sandra Gatejan, Director de Protocol al Casei Regale Romane, vorbesc despre protocol,  eticheta si unde se regaseste arta in categoriile luxului.


30 iunie 2016, ora 18.00

Wear your Art

Style Consultant & Personal Shopper Irina Morkovits vorbeste despre cum poti purta arta, cu ce o poti asorta si libertatea de a fi tu insati, prezentare completata cu tendintele de machiaj 2016 Douglas.


7 iulie 2016, joi ora 18.00

Ce inseamna un shooting de succes

Ovidiu Buta vorbeste despre cum poti transforma, printr-un styling spectaculos, o campanie de moda.
Stilistul va fi completat de fotograful campaniei ARGO by Andreea Buga, de hairstylist si make-up artist.


Studiourile de creatie Eva Cerbu
4 iunie, ora 11.00
Spectacol de teatru – trupa Animate Pur Anima

Spectacolul integreaza lucrarile Evei Cerbu si aduce impreuna, prin tema aleasa, artele spectacolului, artele plastice si creatia vestimentara.

11 iunie, ora 11.00

Workshop de lucru manual

Workshop-ul porneste de la lucrarea grafica a Evei Cerbu, Carusel, ce este imprimata pe bumbac in laboratorul de creatie Argo Art. Invitatii vor realiza piese decorative inedite sub indrumarea unei croitorese, din materiale potrivite varstei copiilor.

18 iunie, ora 11.00

Invata sa reciclezi cu Patrula de reciclare

Este un workshop de reciclare a materialelor textile ramase in urma executarii creatiilor vestimentare. In cadrul acestui studio se vor invata tehnici de executie creativa.
Nimic nu se iroseste, totul se foloseste. Sub indrumarea designerului Andreea Buga si a Patrulei de reciclare If Magic, copiii, parintii si bunicii vor realiza o serie de bijuterii unicat din resturile de textile imprimate cu grafica colorata si dinamica a Evei Cerbu. Se vor acorda premii constand in rochite cu imprimarile lucrarilor Evei Cerbu, toate decorate cu bijuteriile executate la curs.

26 iunie, ora 11.00

Atelierele de serigrafie

Actiunea va relua tehnica folosita de Eva Cerbu pentru executarea serigrafiilor, a litografiilor si a xilogravurilor specifice creatiei artistei si va fi aplicata printr-un proces inovativ.

3 iulie, ora 11.00

Atelier de bucatarit

In parteneriat cu un cofetar, se vor transforma caii lucrarii Carusel in mici prijuturi de grafica comestibila.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod