Lucian Mîndruţă îl acuză pe Adrian Iovan pentru accidentul din Apuseni

Într-o postare publicată pe Facebook, cu o zi înainte de împlinirea unui an de la producerea accidentului aviatic în care au murit Adrian Iovan şi Aura Ion, realizatorul TV a scris ceea ce crede el despre această tragedie.
Mîndruţă spune că nu înţelege de ce nu se dă un verdict în acest caz, întrucât în lumea aviaţiei din România se vorbește neoficial că Iovan este vinovat pentru producerea catastrofei din Apuseni, scrie wowbiz.ro

Dacă acum minţim şi indisciplina unui pilot îi inspiră şi pe alţii să fie indisciplinaţi, nu cumva suntem la fel de criminali?Lucian Mîndruță
"Apropos de accidentul din Apuseni: e o ruşine felul în care se comunică şi se trage de timp. În comunitatea zburătorilor toată lumea cu care am vorbit ştie şi toată lumea spune - dar în şoaptă - cine a fost de vină: Pilotul comandant.
El este cel care a luat prognoza meteo proastă, el este cel care n-a aterizat la Sibiu după ce a trecut Carpaţii cu givraj, el este cel care se află, legal şi moral, la comandă. Şi când eşti la comandă şi greşeşti, plăteşti. La noi însă nu se poate accepta adevărul. Noi n-avem decât aviatori eroi. Nu e voie să fie mortul de vină. Nu e voie să fie altceva decât neşansa uriaşă, fenomenul ne-explicat, ghinionul istoric care îi urmăreşte pe români din vremea lui Burebista"
, a scris el.

Mîndruță crede că acest mod de a ascunde ceea ce s-a întâmplat atunci poate da un exemplu negativ: "Am şi eu o întrebare: dacă acum minţim şi indisciplina unui pilot îi inspiră şi pe alţii să fie indisciplinaţi, nu cumva suntem la fel de criminali? Ce spuneţi? Da? Ei bine, suntem deja.
Pentru că ultimii morţi într-o aparat de zbor, din cauza indisciplinei, nu sunt oamenii din avionul lui Iovan. Sunt cei din elicopterul de la Siutghiol"
, a scris el.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod