Lucian Mandruta duce viata de refugiat

de Ileana Voicu Ghinea, 17 Mai 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Lucian Mandruta duce viata de refugiat

Timp de doua zile, prezentatorul tv va fi nevoit sa stea intr-un cort, unde nu va avea acces la caldura sau la apa calda. In plus, el va primi portii de mancare limitate, toate acestea facand parte dintr-o campanie de informare a CE despre importanta ajutorului umanitar. Experimentul se inscrie in cea de-a treia faza a campaniei de informare "Labirintul Umanitar", lansata de Departamentul CE pentru Ajutor Umanitar (DG Echo) la Bucuresti.

"Am sa incerc sa simulez viata unui refugiat, in primul rand ca sa vad si eu cum este, dar si ca sa indemn alti oameni - tineri si mai putin tineri - sa incerce experienta voluntariatului, impreuna cu CE, cu ONG-uri", a spus Lucian Mandruta, in cadrul conferintei de presa organizata astazi (n.r.
17 mai) in Parcul Herastrau.

Vedeta tv va dormi intr-un pat de campanie instalat in Parcul Herastrau, intr-un cort pus la dispozitie de Crucea Rosie, unde va avea un sac de dormit si o carte electronica.

Campania - care are ca scop popularizarea rolului UE in ajutarea victimelor dezastrelor umanitare - a inceput prin transmiterea in zone urbane aglomerate - metrou sau treceri de pietoni - a unor zgomote specifice situatiilor catastrofale, menite sa atraga atentia trecatorilor. Cea de-a doua faza a campaniei a inceput in noaptea de 15 mai, in timpul Noptii Muzeelor, cand patru institutii de profil - Muzeul Taranului Roman, Muzeul de Geologie, Muzeul Municipiului Bucuresti si Muzeul National de Arta Contemporana - au gazduit cate unul dintre cele patru module ale Labirintului umanitar.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod