Leonardo DiCaprio va face un film despre scandalul Volkswagen

Actorul american, un înfocat susţinător al cauzei ecologiste, a cumpărat drepturile de ecranizare ale unei cărţi ce abordează scandalul uriş provocat de frauda grupului Volkswagen.
Un film despre scandalul în care este implicat constructorul de automobile german Volkswagen, care va avea la bază un proiect de carte scris de Jack Ewing, va fi produs de studioul Paramount şi de actorul Leonardo DiCaprio, informează hollywoodreporter.com, citat de Mediafax.

Celebrul actor hollywoodian a achiziţionat prin intermediul companiei sale de producţie cinematografică Appian Way şi împreună cu studiourile Paramount drepturile de ecranizare pentru o schiţă de scenariu - care are deocamdată doar patru pagini - scrisă de Jack Ewing, corespondent pe probleme economice în Europa al cotidianului american The New York Times.

Cartea va analiza una dintre cele mai mari fraude din istoria corporaţiilor mondiale.
Constructorul german de automobile Volkswagen şi-a programat modelele sale diesel în aşa fel încât standardele americane pentru emisii toxice erau respectate doar atunci când maşina era testată pentru acele emisii. În schimb, în restul timpului, când se aflau în trafic, emisiile generate de acele modele Volskwagen erau de 40 de ori mai mari decât limitele admise.

Actorul Leonardo DiCaprio este de foarte mulţi ani un susţinător înfocat al cauzei ecologiste. În septembrie, Leonardo DiCaprio a participat la o reuniune organizată de peste 400 de instituţii şi 2.000 de persoane private, care, potrivit unui studiu recent, dispun de venituri totale de 2,6 trilioane de dolari şi care sprijină o iniţiativă ce vizează renunţarea la combustibilii fosili.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod