La TVR 1 se discuta despre transplantul de celule stem

27 Octombrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza
La TVR 1 se discuta despre transplantul de celule stem

Stiai ca celulele stem prelevate din sangele placentar pot fi depozitate, din acest an, si la Cluj, in prima banca de acest fel din tara noastra, la care au acces, gratuit, toti cetatenii romani?

Sangele placentar se recolteaza la nastere, din cordonul ombilical, si contine celule stem, folosite in special in cazuri de leucemie, boala care afecteaza anual intre 100 si 150 de copii din Romania, in timp ce la nivel mondial se inregistreaza anual peste 4.000 de decese din aceasta cauza.

Celulele stem pot fi utilizate doar in tratarea unor boli ale sangelui, cum este leucemia, insa multi pseudodoctori promit ca vor reda vederea prin implantul de celule stem.



Care este avantajul existentei unei astfel de banci in Romania si in ce consta frauda legata de transplantul celulelor stem, poti afla urmarind dezbaterea "Atunci si Acum", de la TVR 1, in care Marian Voicu ii va avea ca invitati pe Victor Zota, director executiv al Agentiei Nationale de Transplant, si pe Vasile Astarastoaie, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod