La Busteni a inceput "Saptamana Culturala"

Facebook Twitter Comenteaza
Luni, 11 august, a inceput Saptamana Culturala, pe Valea Prahovei, la Busteni mai exact. Evenimentul se va incheia duminica, iar din programul acestuia fac parte mai multe piese de teatru, concerte de opereta si muzica clasica, dar si recitaluri de poezie sustinute de artisti din Romania si din Chisinau.

In prima seara a fost prezentat spectacolul de teatru in aer liber, "Helena" de Euripide, in regia lui Eusebiu Stefanescu si a Cristinei Mandache. Marti cei prezenti au putut viziona piesa de teatru "Zapezile de altadata", realizata de Teatrul National "Mihai Eminescu", din Chisinau.

Zilele de miercuri si joi stau sub semnul muzicii clasice si a muzicii de dragoste.
Pe scena vor urca artistii Teatrului de OPereta din Bucuresti, dar si soprana Liana Podlovski de la Opera din Galati si pianista Valentina Popovciuc din Chisinau.

Inceputul week-end-ului cu ziua de vineri este marcat de prezenta pianistei Sanda Spinei de la Academia de Muzica din Atena, care va aduce in fata iubitorilor de muzica un recital instrumental, in timp ce sambata Casa de Cultura din Busteni le va oferi turistilor de pe Valea Prahovei un spectacol inediat de muzica si poezie.

Sfarsitul acestei manifestari coincide cu cea de-a IX-a editie a Festivalului International "Enescu si muzica lumii", in cadrul caruia Orchestra Nationala de Tineret va sustine un concert simfonic.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod