Kerry Washington, desemnată "Femeia anului" de Universitatea Harvard

Actriţa americană va primi titlul "Femeia anului" pe 2016 - Hasty Pudding Woman of the Year - din partea secţiei de teatru a Universităţii Harvard, în cadrul unei ceremonii fastuoase care parodiază un obicei ce datează din secolul al XVIII-lea, informează site-ul contactmusic.com, citat de Mediafax.

Kerry Washington, vedeta serialului "Scandal", va primi acest titlu insolit cu ocazia unei parade anuale, ce va fi organizată în Cambridge, Massachusetts, pe 28 ianuarie.

Membrii asociaţiei Hasty Pudding Theatricals de la Harvard acordă în fiecare an titlul de femeia, respectiv bărbatul anului, unui artist care s-a remarcat nu numai la Hollywood, ci şi pe scena de teatru sau în alte domenii.

Clubul Hasty Pudding de la Harvard, fondat în 1795, reprezintă cea mai veche trupă de teatru de amatori din Statele Unite ale Americii.

Câştigătorii primesc o oală de budincă aurită, o tradiţie care datează din 1795, când 21 de studenţi de la Harvard au stabilit ca fiecare membru al noului club să aducă "o oală de budincă de cereale" la întâlnirile lor.

În 2015, aceste distincţii au revenit actorilor Amy Poehler şi Chris Pratt.

Printre câştigătorii din anii anteriori ai acestui premiu se numără actriţele Marion Cotillard, Meryl Streep, Katharine Hepburn, Elizabeth Taylor, Julia Roberts, Jodie Foster, Meg Ryan, Halle Berry, Catherine Zeta Jones, Charlize Theron, Scarlett Johansson şi actorii Kiefer Sutherland, Christophher Walken, Richard Gere, Clint Eastwood, Tom Cruise, Robert De Niro, Harrison Ford, Steven Spielberg, Anthony Hopkins, Bruce Willis şi Ben Stiller, notează Mediafax.

Actriţa Kerry Washington, în vârstă de 38 de ani, s-a remarcat în câteva filme bine primite de public şi de criticii de specialitate, precum "Ray", "Ultimul rege al Scoţiei/ The Last King of Scotland", "Cei 4 Fantastici/ Fantastic Four" şi "Django dezlănţuit/ Django Unchained".

În ultimii ani, vedeta americană a interpretat rolul principal în serialul de succes "Scandal", pentru care a fost nominalizată la premii importante, precum Globul de Aur, Primetime Emmy şi People's Choice.


Foto: Hepta

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Arici Pogonici pe 8 Ian 2016, 21:09
    Wow, that's weird...

    se pare-se ca americanii si-au cam spalacit gusturile, nu este cine stie ce alegere, cel putin dupa cum arata... Dar cine stie, poate va fi viitoarea amanta a lui Cristi Borcea sau unui alt puscarias "vedeta" din Romania. Oricum, sper sa se terminati odata stirile despre asemenea gen de "vedete" romanesti de prost gust. Haidi pa!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod