Karl Lagerfeld, dat în judecată de femeile supraponderale

Asociaţia franceză Belle, ronde, sexy et je m'assume (Frumoasă, plinuţă, sexy şi mă accept aşa cum sunt) a depus, marţi, plângere împotriva designerului german Karl Lagerfeld, după ce acesta a declarat într-o emisiune, la începutul lui octombrie, că femeile supraponderale nu au ce căuta pe podium.
Potrivit AFP, asociaţia franceză, afiliată comitetului Miss Ronde France, prin preşedintele Betty Aubrière, susţine că a depus plângere la procuratura din Saintes pentru "declaraţii defăimătoare şi discriminatorii" ale designerului Karl Lagerfeld la adresa "persoanelor prea grase".

"Gaura din sistemul de asigurări sociale este din cauza bolilor de care suferă persoanele prea grase", a afirmat Karl Lagerfeld, cunoscut pentru declaraţiile sale polemice, în emisiunea "Le Grand 8", difuzată la începutul lunii octombrie pe postul D8.

În aceeaşi emisiune, designerul german a reluat o afirmaţie din volumul autobiografic "Karl über die Welt und das Leben", apărută în septembrie, potrivit căreia "nimănui nu îi place să vadă femei plinuţe pe podiumuri" şi că "singura lui ambiţie în viaţă este să poarte jeanşi mărimea 30".

"Cele care spun că manechinele slabe arată hidos sunt grăsanele care zac în faţa televizorului cu punga de chipsuri în braţe.
Moda înseamnă vis şi iluzie"
, a adăugat Lagerfeld în emisiune.

"Insultele din partea persoanelor publice trebuie să înceteze. Lumea s-a săturat. Multe tinere se simt prost în propria piele şi este îngrozitor pentru ele că aud asemenea afirmaţii", a spus Betty Aubrière, preşedintele asociaţiei Belle, ronde, sexy et je m'assume.

În ultimii ani, afirmaţiile designerilor, printre care şi Karl Lagerfeld, referitoare la talia manechinelor au contribuit la polemica despre dictatura siluetei slabe din modă, acuzată că ar promova anorexia, notează agenția Mediafax.

Karl Lagerfeld, în vârstă de 80 de ani, este unul dintre cei mai importanţi creatori de modă ai sfârşitului de secol al XX-lea.
A colaborat cu mai multe case de modă, printre care Chanel, la care în prezent este designer principal, dar şi Chloé şi Fendi, unde este director de creaţie.


Foto: AFP/Mediafax
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Lorena pe 1 Nov 2013, 21:23
    hahahaaaaa

    hai scumpica ca mai facut sa rad,dac vrei sa sti lucrez in domeniul medicinei,am copii maricei sunt frumoasa si sexi si asta dupa doua nasteri,barbatul meu este mai tanar decat mine si fooooaaarte frumos si sexi,asa ca aschimodia ai sa nu-si mai bata joc de femei una la mana si adoua tu sa nu mai vorbesti de cineva pana nu vezi realitatea.

    1
    2

  • ilit_lilith78 pe 1 Nov 2013, 01:50
    pt lorenuca

    vai da cat de inteligenta pari miss,fac pariu ca singurul scop in viata ta este sa fii sclava la barbatatu ala care sunt sigura ca te inseala,aaa si am uitat pariez ca esti o grasa cu 5 plozi murdara de mankare)))habar ai ce inseamna moda tipic romancelor))ce legatura are barbatatu cu articolul??????de aia o sa fi batuta de barbatatu ala frumos cand te va insela cu una mai slaba))))hehehe

    4
    5

  • Lorena pe 31 Oct 2013, 15:33
    aoleu

    vai dar ce urata este aschimodia asta de om ,nu mi-as da barbatul meu pt asta nici sa ma tai..........oribil........

    2
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod