Jurnalul siluetei: Cum am reușit să dau jos 79 de kilograme într-un an

În ciuda luminii slabe, a oglinzilor deloc măgulitoare și a spațiilor înguste care nu o avantajau, o tânără a avut ambiția de a ține un jurnal foto al siluetei ei. Timp de un an, Julia Kozerski s-a pozat în timp ce a probat 200 de rochii în diferite magazine. Totul a început dintr-o joacă și nici nu-și imagina că va reuși să slăbească.
În ciuda luminii slabe, a oglinzilor deloc măgulitoare și a spațiilor înguste care nu o avantajau, o tânără a avut ambiția de a ține un jurnal foto al siluetei ei. Timp de un an, Julia Kozerski s-a pozat în timp ce a probat 200 de ținute în diferite magazine. Totul a început dintr-o joacă și nici nu-și imagina că va reuși să slăbească.

Julia a pornit acest proiect ca pe un exercițiu amuzant, pentru ea însăși. În 2010 ea își pregătea lucrarea de diplomă în fotografie la Milwaukee Institute of Art & Design și s-a gândit să se distreze puțin, pozându-se în cabinele de probă, în diferite ținute. De la costume de baie și rochii de gală până la lenjerie, tânăra în vârstă de 28 de ani "n-a iertat" nimic. Fotografiile realizate de ea cu un iPhone în decurs de un an redau schimbările fizice prin care ea a trecut.

"Când am început, n-am știut cât voi slăbi", a declarat artista pentru cotidianul britanic Daily Mail. "Vroiam să-mi schimb viața, așa că am încetat să mai mănânc prostii, am început să fac mai multă mișcare și să calculez caloriile, practic să fac tot ceea s-a spus mereu că funcționează. Și a mers", a completat ea.

Julia a explicat că imaginile, incluse într-un serial intitulat "Cabinele de probă", au avut inițial scopul de a surprinde chinurile prin care ea trecea tot încercând mărimi mai mici și satisfacția de a se simți mai atractivă, dar și durerea de a nu recunoaște persoana din oglindă. "Nu m-am uitat la poze până când am slăbit. Le făceam pentru mine. Când am început, n-aveam de gând să împărtășesc astfel de detalii altcuiva. Dar lumea era curioasă, așa că mi-am zis să discut despre asta. E normal", a spus ea pentru ziarul citat.

Cu o înălțime de 1,74 metri și o greutate de 74 de kilograme, Julia Kozerski se simte fericită acum. Dar n-a fost o luptă ușoară. "De câteva ori m-am dat bătută, am avut și zile proaste în care am mâncat pizza, dar oricine trece prin asta. Iar când am vrut să continui, imaginile m-au ajutat să ajung în punctul bun", a explicat ea.

Fotografiile au ajutat-o să vadă progresul pe care îl făcea. Ea a mărturisit că fără aceste imagini nu ar fi avut o motivație suficient de puternică pentru a merge înainte. "Pozele făcute cu iPhone erau modul meu de a mă opri pentru o secundă și de a nota progresul făcut. Asta e o motivație. Toți avem lucruri pe care ne dorim să le schimbăm la noi sau în viețile noastre. Marile schimbări sunt posibile: începeți cu cele mici", este sfatul ei.

Foto: Daily Mail
26 Septembrie 2012
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gabriela pe 26 Sep 2012, 16:28
    gabriela

    Buna,si eu as vrea sa slabesc 17 kg,chiar este bun Ecofit ?

    0
    3

  • gabriela pe 26 Sep 2012, 16:27
    gabriela

    Buna,si eu as vrea sa slabesc 17 kg,chiar este bun Ecofit ?

    0
    3

  • geanina pe 26 Sep 2012, 10:17
    ecofit

    Buna! ! Daca vrei sa incerci, un produs natural fara sa risti nimic, cumpara un produs fabricat in Romania. Numai asa ai certitudinea ca este natural. Eu , de cateva luni , administrez Ecofit. Nu am reactii adverse, nu am stari de ameteala si nici de greturi. Am testat acest produs pe pielea mea mult timp si pot sa vorbesc de efecte. Eu am slabit 17 kg pana acum,dar cred ca depinde si de fiecare in parte. Eu mi am selectat si alimentele pe care le consum. O sa vi se para ciudat,dar eu am renuntat la carnea de pui. Consider ca este cea mai toxica. In prezent consum numai carne de porc facuta pe gratar. Este cea mai sanatoasa. Dr. Bilic recomanda carnea de porc. Eu am urmat recomandarea si am ales bine ! Spor

    1
    5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod