Jurnalul Cultural pe urmele lui Orhan Pamuk in Romania

Facebook Twitter Comenteaza
Jurnalul Cultural pe urmele lui Orhan Pamuk in Romania

Dupa ce a facut valva in lumea intreaga si a primit premiul Nobel pentru literatura, scriitorul Orhan Pamuk a vizitat si Romania. Echipa Jurnalului Cultural de la TVR Cultural a fost pe urmele sale de-a lungul celor trei zile petrecute de scriitor in Bucuresti. "Ma numesc... Pamuk" este documentarul pe care TVR Cultural te invita sa-l urmaresti miercuri, de la ora 22.00.

Fie ca a dat autografe, fie ca a stat de vorba cu cititorii sau a participat la conferinte, Orhan Pamuk nu a scapat de obiectivul camerei de luat vederi.
S-a intalnit cu admiratorii sai, foarte multi la numar si, de fiecare data, Orhan Pamuk a avut rabdare pentru fiecare autograf in parte. Rabdare si zambete. "Am cunoscut un scriitor de talie mondiala, care, insa, nu a uitat de frumusetea lucrurilor simple... Nu a pozat in postura unei vedete si nu a privit pe nimeni de sus", ne-a spus Camelia Draghia, reporterul Jurnalului Cultural.

Pe durata vizitei sale in Romania, Orhan Pamuk a raspuns si intrebarilor cu tenta politica, mentionand, bineinteles, ca nu politica este motivatia lui, ci...
literatura. Toate aceste marturii, dar si alte detalii interesante din opera si viata lui Orhan Pamuk vor putea fi urmarite in documentarul difuzat de TVR Cultural pe 21 mai, incepand cu ora 22.00.

Reporterii Camelia Draghia si Andrei Vacaru, cameramanul Dan Stoian si directorul de imagine Zomir Dimovici au alcatuit echipa care l-a insotit pe celebrul scriitor turc in timpul vizitei sale la Bucuresti.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod